VLADO KOS Cropix
OGORČENJE NA DRAVI

Osijek šokiran uoči europske utakmice: Navijači su bijesni, je li ovo pravi razlog Mierezove prodaje?

Njegov odlazak ostavio je krater u svlačionici, ali i otvorio pitanje uloge sportskog direktora Jose Bota
Piše: Nikola PatkovićObjavljeno: 08. kolovoz 2024. 09:02

Šok u Osijeku dan prije utakmice sa Zirom. Ramon Mierez, najbolji igrač, strijelac i talisman aktualne momčadi napušta Osijek i seli u UAE. Točnije, njegova nova destinacija bit će klub Al Jazira, transfer je vrijedan 3 milijuna eura, od kojih 20 posto ide Alavesu. Iz kluba su nam neslužbeno istaknuli kako je to bilo prema izričitoj želji igrača, kojemu su odlučili izaći u susret s obzirom na sve što je dao klubu u protekle četiri sezone, ali i činjenicu da mu sljedeće ljeto ističe ugovor i da već na zimu može početi pregovore s nekim drugim klubom, a onda otići besplatno. Dani koji su pred nama, pak, trebali bi dati odgovore na to što se sve i kako događalo.

U svakom slučaju, ovo je vijest koja je izazvala bijes kod navijača Osijeka, koji su ogorčeni i činjenicom da Mierez odlazi, kao i tajmingom u kojem se to dogodilo. A još proljetos iz kluba su plasirali informaciju da je Argentincu ponuđen novi ugovor, da bi se na kraju pokazalo kako ta priča uopće nije bila konkretizirana.

Ikona Osijeka

Mierez Osijek napušta nakon četiri sezone u kojima je kombinirano na Gradskom vrtu i Opus Areni upisao 152 nastupa, 63 gola i 14 asistencija te se prometnuo u svojevrsnu ikonu momčadi, kako zbog svog učinka, tako još više i zbog radne etike i elana kojeg je pružao na svakoj utakmici. Njegov odlazak, pogotovo u ovom trenutku ostavio je krater u svlačionici, ali i otvorio pitanje uloge sportskog direktora Jose Bota, koji je svih ovih mjeseci na pitanja oko Miereza lakonski i bez imalo uzrujavanja odgovarao kako su stvari pod kontrolom. Odlazak Miereza u ovom trenutku, bez obzira na to je li on forsirao odlazak ogroman je minus za Bota. Nakon što su Osijek i Boto olako i potpuno neshvatljivo odlučili pustiti iz kluba domaću djecu Marina Prekodravca i, po svemu sudeći, Filipa Živkovića, odlazak Miereza u ovom trenutku otvara brojna pitanja...

image
VLADO KOS Cropix

Uglavnom, Federico Coppitelli je u predvečerje važne utakmice protiv Zire ostao bez svog ključnog igrača. Iako je u vrijeme ‘‘pressice‘‘ kojom je najavio utakmicu znao da na Miereza neće moći računati, o tome nije rekao ni slova. Štoviše, govorio je kao da će Miereza imati u kadru.

- Razmišljao sam o Mierezu i Matkoviću zajedno u napadu, to nije ostalo samo u razmišljanjima nego opcija koja je ozbiljno u razmatranjima. Jasno je sada svima kakav nogomet želimo igrati, Matković može igrati puno bliže Mierezu pogotovo u utakmicama u kojima ćemo imati više prostora, u prvoj utakmici protiv Levadije jedna od naših ideja bila je da se Matković ne vraća u defenzivu, nego da ostane blizu Ramonu da bi ekipa bila što opasnija u tranziciji.

Dva teška meča

Ovo je jedna opcija koja je realna pogotovo protiv ekipa koje će nam ostaviti prostor - kazao je Coppitelli u srijedu nešto iza 11 sati, a onda je kasno poslijepodne došla informacija da je Mierez prodan, tako da sve što je trener rekao pada u vodu. Što se tiče utakmice, Talijan je istaknuo kako je svjestan da ih u samo četiri dana očekuju dva teška meča. Prvi protiv Zire, a onda u nedjelju protiv Dinama.

- Jedan je na razini lige prvaka, a drugi na razini Europske lige koji je tek nakon jedanaesteraca ispao od Šerifa. Ambiciozna su ekipa s ciljem da osvoje naslov prvaka u ligi. samo se sjetimo što je Qarabag prošle sezone napravio u Europi da vidimo na kojoj je nivou liga. Morat ćemo dati sve od sebe, prošla utakmica ostavila nam je gorak okus u ustima, moramo se svi skupiti i pokazati našu snagu na terenu - poručio je Coppitelli.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
06. rujan 2024 03:18