DUJE KLARIC Cropix
MILIJUNI NA PAMPASU

Osijek završio jedan od najvećih transfera u povijesti! Bio je na korak do Dinama, a sada napušta Hrvatsku

‘Bilo je puno lijepih trenutaka koje ću pamtiti i koristim priliku da se zahvalim svima‘
Piše: Gradimir ĐukarićObjavljeno: 18. kolovoz 2023. 20:37

Osijek je potvrdio transfer Adriana Leon Barišića u švicarski Basel. Ni 24 sata nakon utakmice protiv Adana Demirspora 22-godišnji reprezentativac BiH već je potpisao ugovor s novim klubom. Osijek će na ime transfera uprihoditi fiksnih tri milijuna eura te s vremenom još milijun eura kako su budu ostvarivali bonusi ugrađeni u posao, a bijelo-plavima pripada i postotak od idućeg transfera.

Na Opus areni moraju biti zadovoljni poslom jer prije samo godinu dana Barišić je bio na pragu Dinama za dvostruko manji iznos. Srećom po Osijek pa se taj transfer nije ostvario. Vratili su se zimus iz Maksimira opet po Barišića, ali je njihova ponuda bila odbijena kao i nešto izdašnija ponuda iz MLS-a.

Barišić je u Osijeku proveo pet godina, stigao je 2018. iz RNK Split, pa se kroz juniore i drugu momčad probio do udarne jedanaesterke bijelo-plavih. Za Osijek je upisao 37 nastupa uz jedan postignuti pogodak, još 57 puta je nastupio za Osijek II.

image
DUJE KLARIC Cropix

- Dolazak u Osijek za mene je bio puni pogodak. Došao sam kao dijete sa 17 godina, sada sam napunio 22 i odlazim kao odrasla osoba. Bilo je puno lijepih trenutaka koje ću pamtiti i koristim priliku da zahvalim svim trenerima koji su me vodili, ljudima u klubu, fizioterapeutima, čistačicama, kuharima… Svi ste dio mog puta i na tome vam vječno hvala. Ova momčad ima kvalitetu, dogurat će daleko i želim njoj sve najbolje do kraja prvenstva - rekao je na svom oproštaju Barišić.

Sportski direktor Ivica Kulešević istaknuo je upravo Adriana Leona Barišića kao primjer strategje koju Osijek želi provoditi s mladim igračima.

- Adrianu Leonu želimo puno sreće u novom klubu i veliko hvala na svemu što je dao za Osijek. Upravo on je pozitivan primjer razvoja mladog igrača. Došao je kod nas kroz dodatnu selekciju u juniorsku momčad u kojoj je pokazao svoj talent, afirmirao se kroz Osijek II i zaslužio mjesto u prvoj momčadi te reprezentaciji BiH, a sada napravio i ozbiljan iskorak u karijeri po pitanju transfera u novu sredinu. Adrian Leon je definitivno pozitivan primjer puta iz škole nogometa u prvu momčad kakvog već slijede neki igrači poput Domagoja Bukvića ili Naila Omerovića, a uvjeren sam da će u budućnosti biti još takvih - rekao je Kulešević.

Iako je njegov transfer već danima bio gotova stvar, Barišić nije želio otići s repovima. Odlučio je pomoći suigračima u kvalifikacijama za Konferencijsku ligu.

- Kada je došlo u pitanje hoću li igrati protiv Adane, razmišljao sam kako ne želim završiti karijeru u Osijeku s 5:1 porazom u Adani jer sam mislio da mogu bolje, da ova ekipa može bolje. Oprostio sam se od kluba i navijača s pobjedom i to me čini sretnim.

Linker
03. svibanj 2024 09:42