Stjopa Mkrtčjan

 INSTAGRAM
USKORO PADA I POTPIS

Otkriveno ime misterioznog pojačanja na Pampasu, standardni reprezentativac stiže u Osijek

Dogovorena je posudba do kraja sezone s opcijom otkupa, svi su uvjeti definirani
Piše: Gradimir ĐukarićObjavljeno: 07. srpanj 2023. 12:55

Novi igrač je na putu prema Osijeku. Standardni armenski reprezentativac, 20-godišnji Stjopa Mkrtčjan do kraja tjedna očekuje se u gradu na Dravi, a u ponedjeljak će odraditi liječnički pregled, posljednju formalnost prije potpisivanja ugovora s bijelo-plavima.

Kako smo već i najavljivali, dogovorena je posudba do konca iduće sezone s pravom otkupa po unaprijed dogovorenim uvjetima. Dogovoreno je pritom kako će se iznos isplaćen za posudbu umanjiti od odštete koju bi Osijek trebao platiti odluči li idućeg ljeta aktivirati otkupnu klauzulu. Klub s Opus arene tako je već definirao uvjete potencijalnog transfera i neće biti iznenađenja odluče li trajno potpisati Mkrtčjana. Sličan dogovor sportski direktor bijelo-plavih Ivica Kulešević je prethodno napravio i sa Šahtarom iz Donjecka prilikom dovođenja U21 reprezentativca Ukrajine Oleksandra Drambajeva.

Još prije nekoliko dana ponuda koju je Osijek poslao na adresu najpoznatijeg armenskog kluba Ararata je prihvaćena, ali u Osijeku su dugo vremena tajili ime novog pojačanja jer nisu bili i jedini zainteresirani za njegov potpis. Nije čudno zašto je Mkrtčjan zapeo za oko struci s Pampasa, informacije koje smo dobili govore kako je riječ o talentiranom igraču, uostalom intrigantno je što je već starter u svojoj reprezentaciji bez obzira na svoju dob.

Istina, još uvijek nema klupskog iskustva u Europi, ali zato iza sebe ima već prilično reprezentativnog iskustva. Naime, 190 centimetara visoki branič je već starter u reprezentaciji u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo, a unatoč dobi iza njega je već deset nastupa za nacionalnu vrstu. Debitirao je prije godinu i pol dana u prijateljskoj utakmici protiv Crne Gore, a nastupio je u sve tri utakmice koliko su ih Armenci do sada odigrali u kvalifikacijama za Euro 2024, od čega je u posljednje dvije u lipanjskom kvalifikacijskom ciklusu bio i starter, štoviše odigrao je svih 180 minuta. Armenija je, inače, u skupini s Hrvatskom, a nakon tri odigrane utakmice drže drugu poziciju s tri boda manje od Turske.

Mkrtčjan je igrao pola sata u tijesnom porazu od Turaka (2:1) te čitave utakmice u trijumfima protiv Walesa (4:2) i Latvije (2:1) u kojoj je, inače, zabio i autogol. Prošlu sezonu proveo je izvan matičnog Ararata, na posudbi u BKMA-u iz Jerevana za koji je nastupio u 19 utakmica i zabio dva pogotka. Zanimljivo, ali prema dostupnim podacima Mkrtčjan je unatoč visini više golova zabio nogom nego glavom.

Armenac bi već na prvom treningu po povratku momčadi s međimurskog dijela priprema, a koji je zakazan u srijedu poslijepodne, trebao biti na raspolaganju treneru Stjepanu Tomasu.

Linker
05. svibanj 2024 07:20