CHRISTIAN BERTRAND/ALAMY/ALAMY/PROFIMEDIA Christian Bertrand/alamy/alamy/profimedia
IGRAO JE I SA XAVIJEM

Ovo je konačni kraj jedne ere: Odlazi posljednji senator Barcelone, čeka se samo službena objava!

Tijekom 11 sezona odigrao je ključnu ulogu u velikim uspjesima i osvojio 18 trofeja
Piše: SNObjavljeno: 24. svibanj 2023. 12:31

Iako ima još godinu dana ugovora s Barcelonom Jordi Alba (34) na kraju će sezone napustiti redove katalonskog velikana.

Lijevi bek Barcelone donio je odluku i nakon 11 godina napušta Barcelonu. Službeno priopćenje odluke očekuje se danas poslijepodne na zakazanoj press-konferenciji, navodi Mundo.

Još jedan veteran tako napušta Barcelonu nakon Gerarda Piqueta i Sergija Busquetsa, a od navijača na Camp Nou Alba će se oprostiti u nedjelju u utakmici protiv Mallorce.

Tijekom 11 provedenih sezona u Barceloni Alba je odigrao ključnu ulogu u velikim ostvarenim uspjesima. Ukupno je odigrao 458 službenih utakmica, a pritom postigao 27 golova. Osvojio je šest naslova španjolskog prvaka, jednu Ligu prvaka, pet Kupova kralja, jedno Svjetsko klupsko prvenstvo, jedan Europski superkup i četiri Španjolska superkupa. Dakle, 18 trofeja ukupno.

U Barcelonu je Alba stigao na ljeto 2014. godine kada su Katalonci za njega platili 14 milijuna eura Valenciji.

Igrao je Alba uz bok velikana poput Xavija Hernandeza i Andresa Inieste, dugi je niz godina bio redovni prvotimac, a ove je sezone započeo u svega 13 utakmica u španjolskom prvenstvu.

Zasad je nepoznato hoće li se Alba odlučiti na okončanje igračke karijere ili nastavak na nekoj od egzotičnih destinacija poput Saudijske Arabije koja je ranije privukla igrače poput Cristiana Ronalda, Busquetsa...

Linker
26. travanj 2024 22:00