Paul Pogba

 ALESSIO MORGESE/AFP/PROFIMEDIA Alessio Morgese/afp/profimedia
TALIJANI JAVLJAJU

Ovo su detalji basnoslovne ponude za Pogbu. Arapi mu poručuju: Čekat ćemo te koliko god bude trebalo

Hoće li odolijeti zovu milijuna ili će otići kao što su to ovoga ljeta mnogi već učinili?
Piše: SNObjavljeno: 11. srpanj 2023. 09:28

Bio je u Saudijskoj Arabiji preko vikenda, već se i slikavao u tamošnjoj narodnoj nošnji, ali od transfera Paula Pogbe u neki od tamošnjih klubova, zasad nema ništa. Talijanski mediji, a i oni francuski raspisali su se o propalim pokušajima superbogatih Arapa da dovedu veznog igrača torinskog Juventusa za iznos od 100+ milijuna eura. Ima u tim napisima i konkretnih brojki, pa poslužimo se.

Iako se isprva mislilo da se radi o Al Ittihadu, za Pogbu je zagrizao Al Ahli koji je proteklog tjedna u svoje reodve doveo Roberta Firmina iz Liverpoola. U Džedi, gradu iz kojeg se vratio, nude mu okruglih 100 milijuna eura fiksno kroz tri godine, uz još niz lukrativnih bonusa, piše Gazzetta dello Sport.

Al Ahliju, čitajmo, Saudijcima, uopće se ne žuri dovoditi Pogbu. Drugim riječima, dali su mu doznanja da će ga čekati koliko god bude trebalo, samo da ga na kraju dovedu. Verbalni dogovor s agenticom Rafaelom Pimientom je postignut, a sad se samo čeka da se usuglase detalji oko ugovornih uvjeta za Pogbu (cjenkanje), odnosno odštete Juventusu.

image

Paul Pogba

ISABELLA BONOTTO Afp

Problem je u tome što se Pogbi zapravo (još) ne ide u Saudijsku Arabiju, želja mu je nakon izgubljene prošle sezone u kojoj je zbog raznih ozljeda na terenu proveo svega 161 minutu dokazati se i vratiti na pravi put. Pitanje je hoće li ga, zapravo kad će ga slomiti bogata ponuda s istoka.

Pogba u Juventusu zarađuje osam milijuna eura po sezoni, a ugovor je na četiri godine potpisan prošlog ljeta. U torinskom klubu čekaju da vide hoće li Francuz prihvatiti ono što mu nude Arapi. Ako će htjeti otići, Juventus mu neće raditi probleme, tražit će tek simboličnih desetak milijuna eura odštete. Sve što dobiju bit će čista zarada, jer lani je Pogba iz Manchester Uniteda došao kao slobodan igrač, bez centa odštete. Pogba je s osam milijuna godišnje najskupji igrač u rosteru Juventusa, ne treba ni govoriti koliko bi olakšanje za klupske financijske resurse bio njegov odlazak.

Bilo kako bilo, ponuda od preko 100 milijuna za Pogbu je na stolu...

Linker
27. travanj 2024 15:30