RAZVAN PASARICA/SPORT NEWS/PROFIMEDIA
USKORO SLUŽBENA OBJAVA

Pao dogovor oko jednog od najiščekivanijih Dinamovih pojačanja! Modri izdvajaju milijune, liječnički je odrađen

Dinamov trener Igor Bišćan svakako mora biti sretan ovakvim raspletom transferne “trakavice”
Piše: Predrag JurišićObjavljeno: 17. kolovoz 2023. 19:23

U četvrtak je Lokomotivin biser Luka Stojković (19) obavio liječničke preglede u Dinamu, nalazi su uredni i pozitivni i nema više prepreka za Stojkovićev transfer s Kajzerice u Maksimir. Klubovi su dogovorili uvjete, Lokomotiva će na ime odštete dobiti tri milijuna eura plus određene bonuse, kao i 10 posto od inozemnog transfera.

Stojković je također zadovoljan onime što mu je Dinamo ponudio, u Dinamu će zarađivati otprilike triput više nego što je mogao zaraditi u Lokomotivi i sad slijedi samo potpis ugovora na sve dogovorene uvjete. To bi se moglo dogoditi već u petak, no možda se i prolongira za početak sljedećeg tjedna, budući da su u Maksimiru sad fokusirani na gostovanje u Ateni, na subotnju utakmicu s AEK-om.

Uglavnom, sve je, zasad, “čisto” i ne dogodi li se neki spektakularni preokret, preostale su tek papirnate formalnosti kako bi Stojković ušao u plavu svlačionicu. Dinamov trener Igor Bišćan svakako mora biti sretan ovakvim raspletom transferne “trakavice”, jer je u Stojkoviću dobio iznimno nadarenog i potentnog igrača, koji će svakako kvalitativno obogatiti Dinamov roster.

image
RANKO SUVAR Cropix

Još jedan dragulj Lokosa, Lukas Kačavenda, također je, podsjetimo, na Dinamovu radaru. Istaknimo još jednom, riječ je o dva zasebna transfera, nema nikakvog “paketa” Stojković - Kačavenda. U ponedjeljak je Kačavenda obavio liječničke preglede, još se čekaju neki medicinski nalazi, kako bi se onda opet sjelo za stol i pregovaralo o tom transferu. U sljedećih bi nekoliko dana sve trebalo biti jasno i u svezi tog potencijalnog prelaska Kačavende iz Lokomotive u Dinamo.

A loša je vijest da se nakon utakmice s AEK-om, na bol u prednjem bedrenom mišiću požalio Dinamov veznjak, Josip Mišić. Liječnici su ustanovili kako je riječ o upalnom procesu, međutim Mišić će putovati u Atenu i trebao bi zaigrati na uzvratu protiv grčkoga prvaka. Trener Plavih, Igor Bišćan, jednostavno nema u svlačionici pravu zamjenu za Mišića i njegov bi izostanak neprijeporno bio golemi hendikep. Stoga će pouzdani organizator igre zagrebačke momčadi “stisnuti zube” i nastupiti u subotnjem dvoboju. Dakako, ne pogorša li se ozljeda kvadricepsa...

Na bolove u preponama tijekom utakmice s AEK-om požalio se Dario Špikić, zato je bio i zamijenjen, a još uvijek je upitno hoće li biti spreman za atenski uzvrat. Dodajmo i da Dinamovi nogometaši neće trenirati dan prije utakmice na AEK-ovoj OPAP Areni. Odradit će u petak ujutro trening u Maksimiru i nakon vježbanja odlaze u zagrebačku zračnu luku i posebnim će zrakoplovom u rano poslije podne poletjeti prema Grčkoj.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
08. svibanj 2024 22:35