Str/xinhua News/profimedia
ŠPANJOLCI TVRDE

Pao dogovor u Londonu, Barça je pronašla nasljednika Xavija. Evo tko preuzima katalonskog diva

Njemački stručnjak najpoznatiji je po vođenju Bayerna i njemačke reprezentacije
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 23. svibanj 2024. 13:14

Barcelona je pronašla novog trenera. Xavi Hernandez definitivno odlazi na kraju sezone, a španjolski As tvrdi da će ga na klupi katalonskog velikana naslijediti Hansi Flick (59).

Njemački stručnjak najpoznatiji je po vođenju Bayerna i njemačke reprezentacije, a njegovo ime već se neko vrijeme spominje u kontekstu Barcelone.

As tvrdi da su Barcelonin sportski direktor Deco i član sportskog odbora Bojan Krkić u srijedu u Londonu sastali s Flickom i njegovim Agentom Pinom Zahavijem. Sastanak je rezultirao dogovorom i Flick bi trebao voditi Blaugranu u sljedeće dvije sezone.

Sad Barcelona treba razriješiti situaciju s Xavijem i njegovim stožerom, a službenih razgovora na tu temu još nije bilo. Navodno je Xavi spreman odreći se velikog dijela primanja iz ugovora za sljedeću sezonu, pod uvjetom da njegovi pomoćnici budu u cijelosti isplaćeni.

image
JULIAN STRATENSCHULTE Dpa Picture-alliance Via Afp

To je aktualni Barcin trener jasno komunicirao još u siječnju, kad je najavio svoj odlazak s klupe. Kasnije se ipak predomislio, no predomislili su se i klupski čelnici kojima se nisu svidjele neke njegove izjave.

Zasad je sigurno samo to da će Xavi u nedjelju voditi utakmicu protiv Seville, te da ga čekaju (neugodna) pitanja na još najmanje dvije konferencije za novinare.

Flick navodno ima veliku želju preuzeti Barcelonu, marljivo uči španjolski, a odbio je i ponudu Chelseaja koji je ovih dana otpustio Mauricija Pochettina.

Barcelonin predsjednik Joan Laporta ne skriva oduševljenje njemačkim trenerima. Pokušavao je dovesti Juliana Nagelsmanna i Thomasa Tuchela, a Flick bi mu mogao biti ‘treća sreća‘.

Linker
23. svibanj 2024 13:15