Andrzej Iwanczuk/zuma Press/profimedia
ZA 8,5 MILIJUNA EURA

Pao je drugi najveći transfer Vatrenih ovog ljeta! Dalićev adut igrat će Ligu prvaka

Martin Erlić potpisao je za Bolognu, što je drugi najveći ovoljetni transfer naših reprezentativaca nakon Pongračića
Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 01. kolovoz 2024. 17:15

Martin Erlić potpisao je za Bolognu, riješio se svih briga i može se prepustiti pripremama za novu sezonu. U srijedu je napustio Sassuolo, u četvrtak prošao liječnički pregled i zatim potpisao ugovor. Već u petak kreće u brda iznad Bolzana gdje su klupske pripreme, a očekuje ga i prva prijateljska utakmica u novom dresu.

Sassuolo je ispao u Serie B, što je neočekivano s obzirom na kvalitetu igračkog kadra. Za značajne nogometaše, pogotovo reprezentativce poput Erlića to je bio signal da moraju potražiti drugi izazov. Transfer u Bolognu koja igra u Ligi prvaka dogodio se relativno naglo. Po medijima se pisalo da ga žele Atalanta, Monza, njemački Hoffenheim i Stuttgart, a pojedini talijanski novinari su sugerirali kako je transfer u Torino blizu. Istodobno u eteru su bila brojna imena za pojačanja Bologne u obrani. No, trener Vincenzo Italiano, koji je stigao iz Fiorentine i vodio ga je ranije u Speziji kazao je njegovo ime. Sve je brzo riješeno.

image

Martin Erlić

VOJKO BASIC Cropix

Marin Erlić pravi je primjer sportaša od glave do pete, novinari često vole napraviti crticu o tome kako u svojem Tinju i sada kao profesionalni nogometaš pomaže roditeljima u radu na polju, a prava priča o Erliću zapravo je ta da se radi o poštenom i marljivom radniku koji se svakog posla primi sa sto posto angažmana i ništa mu nije teško. Tako se probijao i kroz nogomet. Treneri koji su ga vodili ranije iznimno ga cijene što puno govori o njemu. To je pokazao i Italiano. Erlić je dokaz da se rad isplati.

Bologna je klub u usponu, igrat će u eliti, a Erlić tako dolazi na najveću pozornicu što bi mu moglo popraviti rejting i u očima izbornika, s 26 godina dočekao je to u najboljem trenutku. Transfer u Bolognu je i za Zlatka Dalića izvrsna vijest. Što više igrača imao u Ligi prvaka to može biti zadovoljniji. U Bologni od ranije igra Nikola Moro, a u šezdesetim godinama prošlog stoljeća tamo je profesionalac bio i legendarni Bernard Vukas.

Erlić je potpisao ugovor na četiri plus jednu godinu, a prema talijanskim izvorima Bologna je za njega platila 8,5 milijuna eura odštete. Iako neki drugi navode da je 7 milijuna plus bonusi. Transfermarkt ga je procijenio na tri milijuna, međutim pravo, realno tržište je potvrdilo da vrijedi više.

Linker
15. rujan 2024 01:26