Joao Palhinah

 Paul Bonser/actionplus/profimedia
OFENZIVA BAVARACA

Pao veliki transfer u Münchenu. Bayern u četiri dana potrošio više od 100 milijuna eura

Portugalski veznjak João Palhinha novi je igrač minhenskog velikana, a stiže iz Fulhama
Piše: SNObjavljeno: 11. srpanj 2024. 10:25

Ono što se neko vrijeme nagađalo, sada je dobilo i svoju službenu potvrdu, João Palhinha (29) postao je novi nogometaš Bayerna. Portugalski nogometaš u München stiže iz Fulhama, a Nijemci su za željeno pojačanje morali Englezima iskrcati 50 milijuna eura, naravno u čitav posao uključen je još i niz raznih bonusa.

Palhinha je u srijedu prošao liječničke preglede, a ugovor s bavarskim velikanom potpisao je do lipnja 2028. godine. S Bayernom se povezivao i prošlog ljeta, ali tada je posao propao zbog toga što mu u Fulhamu nisu mogli pronaći adekvatnu zamjenu.

Ovog puta nikakvih prepreka nije bilo i Nijemci su s Palhinhom riješili niz problema koje su imali prošle sezone kad je u pitanju pozicija defenzivnog veznog.

Palhinha je u dvije sezone koliko je proveo u Fulhamu upisao 33 nastupa, pritom postigao četiri pogotka i upisao jednu asistenciju. U ranijoj fazi karijere igrao je još za Bragu, Belenenses i Sporting.

Bayern je tako u četiri dana potrošio više od 100 milijuna eura, budući da su početkom tjedna doveli Michaela Olisea. Desno krilo iz Crystal Palacea potpisalo je za 53 milijuna eura.

Linker
06. rujan 2024 01:09