Ivan Perišić

 DUJE KLARIC Cropix
MOTIVIRAN I S 35 GODINA

Perišić traži novi klub, ali vrijeme mu polako curi: Vatreni ima veliku želju kako bi zaokružio čitavu priču

Ne čudi da se povukao “u tamu svoje kože” kako bi iz trenutne situacije izašao još jači i spremniji
Piše: Jurica RadićObjavljeno: 22. kolovoz 2024. 15:38

Ivan Perišić i dalje je igrač Hajduka, ali ne trenira s prvom momčadi Bijelih. Dapače, nije viđen niti na samostalnom treningu u Poljudu, premda kao igrač kluba može koristiti tu mogućnost.

- Žao nam je što se stvorila atmosfera koja se izrazito negativno odrazila na Klub, ali posebno na Ivana i obitelj koji su nezasluženo doživjeli brojne neugodnosti. Znalo se od prvog dana da Ivan vjerojatno ostaje do kraja ljeta. Nažalost, u posljednjih nekoliko dana došlo je do nesuglasica koje su rezultirale sporazumnim dogovorom te su obje strane u mirnom tonu zaključile kako se suradnja neće nastaviti. U narednim danima ćemo donijeti odluku hoće li razlaz biti u formi transfera ili sporazumnog raskida ugovora - priopćio je prošloga tjedna Hajdukov sportski direktor Nikola Kalinić rastanak s Perišićem.

Zaokruživanje cjeline

Osam dana nakon dogovora o raskidu suradnje s Hajdukom, 35-godišnji Perišić se može pohvaliti još jednim pozivom za reprezentaciju Hrvatske, ali još nema ni raskid ugovora, a novi klub. S Bijelima ima ugovor za sljedeću sezonu uz jasnu opciju raskida za 200.000 eura do kraja ljetnog mercata, a što su na Poljudu uvjereni da će uistinu i zaraditi pri odlasku njihove dojučerašnje “četvorke”.

image

Ivan Perišić

TOM DUBRAVEC Cropix

S obzirom na dogovor s Bijelima, nema spora da bi Perišić u sljedećih devet dana, koliko traje mercato u ligama Petice, trebao iskoristiti potpisane uvjete raskida.

Stoga Splitom ide priča kako intenzivno traži klub u Španjolskoj, jedinoj zemlji iz pet najjačih europskih liga gdje se nije okušao u karijeri. Perišić je kroz bogatu karijeru zaigrao u Francuskoj, Njemačkoj, Italiji i Engleskoj, fali mu Primera da bi zaokružio cjelinu.
Međutim, ako ne pronađe klub u Europi, ostaju i one lige koje nude unosnu zaradu velikim igračima u smiraju nogometaških karijere. U američkom MLS-u, odakle je imao ponuda, već je zaključen ljetni mercato, ali otvoren je u dvije zanimljive destinacije.
Do 9. rujna traje prijelazni rok u Kataru, dok je Saudijska Arabija otvorena do 6. listopada. Odlazak na Bliski istok nije Perišiću bio prvi izbor, ali ukoliko ne pronađe klub koji će zadovoljiti njegove igrače i financijske ambicije, sasvim sigurno nije isključeno da se rješenje pronađe u bogatim ligama koje nude lukrativne ugovore, ali i nogomet lišen velikih obveza.

Zanimljivo ljeto

U svakom slučaju, Perišić ima dovoljno motiva da se posveti radu, a profesionalizam je odavno neizostavni dio njegovog “mindseta”. Kad se ove zime vratio u Hajduk, prionuo je treninzima na putu ka oporavku. Uspio se vratiti na teren, ali ne i u igračku formu koja ga je nekoć, prije teške ozljede, konstantno krasila.

image

Marko Livaja i Ivan Perišić

DUJE KLARIC Cropix

Međutim, u trenutku kad traži novi klub, a pritom ga čeka i novo okupljanje Vatrenih pred nastupe u Ligi nacija, razvidno je da Perišićev motiv u 35. godini može samo dodatno rasti. Da bi dokazao svima da još uvijek može puno pružiti, morat će radom kompenzirati dugo izbivanje sa velike scene. Za takav doseg treba dobro zapeti, stoga ne čudi da se povukao “u tamu svoje kože” kako bi iz trenutne situacije izašao još jači i spremniji.

Trenira samostalno, nije s klubom, ali ne treba sumnjati da će početkom rujna na pripreme reprezentacije pred početak Lige nacija doći maksimalno spreman. Hoće li pritom imati i novi klub, nezahvalno je prognozirati, ali ako se to ne dogodi, onda je jasno da je propustio let za novi izazov u ligi Petice. Definitivno, zanimljivo je ljeto pred Perišićem, koji se nalazi na novoj prijelomnici karijere.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
05. rujan 2024 11:11