VOJKO BASIC/CROPIX Cropix
POSTAJE OZBILJNO

Perišićev dolazak na Poljud više nije šala ni u Zagrebu: Objavljen broj koji će oduševiti navijače Hajduka

Euforija zbog jednog od najvećih povrataka u hrvatskom nogometu uopće, nastavljena je i danas
Piše: SNObjavljeno: 07. srpanj 2023. 12:11

Priča o Ivanu Perišiću sve se više pretvara u ostvarenje najluđih snova Hajdukovih navijača. Ono što se do prije nekoliko dana činilo nemogućom misijom, malom šalom, danas je realno, a po procjeni Transfermakta čak i vjerojatno.

Specijalizirana stranica za transfere procjenjuje da je šansa za Perišićev povratak u Hajduk ovoga ljeta čak 64 posto, što je ogromna promjena u odnosu na početak tjedna. Podsjetimo, još do prije nekoliko dana sve glasine o mogućem Perišićevom povratku utihnule bi na priči o njegovoj plaći.

Napomena: Transfermarkt neprestano ažurira šanse za ostvarivanje transfera na temelju informacija i glasina. Ovdje možete pratiti trenutačne postotke.

image
Screenshot: Transfermarkt

U Tottenhamu 34-godišnji Vatreni ima nešto više od 10 milijuna eura godišnje bruto, ako prijeđe, primjerice, u Fenerbahče, tražio bi i veću plaću od toga... Sve su to bili čvrsti razlozi za odbacivanje bilo kakve ozbiljne pomisli o povratku legendarnog Omišanina, bilo je jasno da Hajduk tu ne može parirati.

A onda je u četvrtak lavinu zakotrljao Gianluca Di Marzio. Talijanski stručnjak za transfere objavio je kako je ‘hrvatski reprezentativac odlučan vratiti se u Split s obitelji", da bi ga par sati poslije poklopio njegov kolega i sunarodnjak Fabrizio Romano, napisavši kako ‘nema nikakvih naznaka da je Ivan Perišić dogovorio odlazak iz Tottenhama u ovoj fazi prijelaznog roka‘.

image
JOSKO PONOS/CROPIX Cropix

Euforija oko Perišića nastavljena je i danas, i to s razlogom. Nakon Romana, još dvojica insajdera objavila su da je lijevo krilo Tottenhama zaista blizu dolaska u Hajduk. To je najavio turski stručnjak Ekrem Konur, a potom još jedan Talijan, Nicolo Schira, koji je čak naveo i neke detalje ugovora sa splitskim klubom.

"Perišić je blizu prelaska u Hajduk iz Tottenhama. Odštete nema, ugovor do 2025. godine je spreman", tvrdi Schira.

Iz Hajduka, kao i obično u ovakvim situacijama, nema nikakvih migova u kojem bi se smjeru mogla rasplesti ova priča. Iz Tottenhama zasad također ne dolazi pravi signali o budućnosti sjajnog lijevog krila kojega za londonski klub veže još godina ugovora.

Je li zaista vrime? Koliko god je i dalje teško povjerovati u pozitivan rasplet, prije svega za hrvatski nogomet, priča o Perišiću u Hajduku i napadu na naslov prvaka nije više samo šala, čak niti u Zagrebu...

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
27. travanj 2024 01:35