RONALD GORSIC Cropix
SIZIFOV POSAO

Perspektiva nije blistava, Čabraja nasušno treba pojačanja, a Lokomotiva ove sezone nije ni miljenik sudaca

Jedva iščupan bod protiv Osijeka, ali i dalje ne znaju za prvenstvenu pobjedu
Piše: Predrag JurišićObjavljeno: 28. kolovoz 2023. 18:39

Još su dva boda “iscurila” iz Kranjčevićeve, nogometaši Lokomotive još ne znaju za pobjedu nakon pet odigranih prvenstvenih utakmica (dvoboj s Dinamom bio je odgođen), međutim, nakon 2:2 s Osijekom raspoloženje na Kajzerici ipak nije bilo turobno. Jer, ovaj je bod praktički bio “iščupan” na samome izdisaju utakmice, Sandro Kulenović fenomenalno je pogodio lijevi gornji kut vratara Malenice u šestoj minuti sudačke nadoknade i donio kakvo-takvo zadovoljstvo Lokosima.

Sizifov posao

Tri osvojena boda nakon pet kola mršav je dosadašnji učinak zagrebačke momčadi, koja je prošloga tjedna ostala bez dvojca najboljih, Stojkovića i Kačavende, govori se i o odlasku Bubanje, pa je posve jasno da perspektiva kluba s Kajzerice nije nimalo blistava. Prije mjesec dana napisali smo da izvrsni trener Silvijo Čabraja opet radi “Sizifov posao”, svakoga ljeta kreće ispočetka, sad je opet u toj nezahvalnoj situaciji.

image

Silvijo Čabraja

RONALD GORSIC Cropix

U odnosu na prošlu sezonu Čabraja je, naime, ostao bez Cipetića, Pivarića, Stojkovića, Kačavende i Aliyua! Gotovo je pola momčadi sad na drugim adresama (Pivarić je okončao karijeru), adekvatna pojačanja nisu došla. Doveden je samo jedan igrač koji je trebao biti pojačanje, Bojan Mudražija, no ozlijedio se već na prvenstvenom startu. Svlačionica je, istina, prepuna, ali ti igrači koji su s raznih strana dovedeni (osim Bulatovića) ne zadovoljavaju prvoligaški kriterij. Lokosima neprijeporno treba (barem) po jedan kvalitetan nogometaš u svakoj liniji, prijelazni rok traje još desetak dana i vidjet ćemo hoće li klupsko vodstvo reagirati. Ili će se, pak, neambiciozno i samo(za)dovoljno nastaviti “kockati”, držeći se nesuvislog postulata “uvijek će u ligi biti barem jedan klub lošiji od nas”.

A jednom to neće proći, vrč ide na vodu dok se ne razbije. Istina je da Lokomotiva opet ima u svom “inkubatoru” nekoliko zanimljivih i nadarenih igrača (Žilinski, Šotiček, Krivak, Smakaj...), ali oni bi se trebali razvijati uz iskusnije suigrače, a ne bi im se na leđa smio stavljati teret odlučivanja utakmica jer bi jednostavno u takvoj imperativnoj situaciji ti mlađahni talenti mogli “izgorjeti” i nestati. Nogometni je svijet prepun takvih primjera...

Utakmica s Osijekom potvrdila je još jednu činjenicu. Lokomotiva ove sezone, blago rečeno, nije miljenik sudaca. Pokazala je to i subotnja arbitraža Duje Strukana, neshvatljivo razvikanog suca, koji ima golemih problema i s temeljnim prosudbama prekršaja, kao i disciplinskih mjera. U nizu pogrešaka (poglavito na štetu Lokosa) najveća je bila isključenje Marića, nije taj prekršaj na Jugoviću bio za crveni karton. Iz VAR sobe, uostalom, pozvao ga je i Igor Pajač da još jednom pregleda tu situaciju, ali Strukan je bahato i arogantno ostao pri svojoj prvobitnoj, pogrešnoj odluci. A doznali smo i da je Jugović nakon utakmice u neformalnom razgovoru rekao da to nije bilo za crveni karton. Valjda Sudačka komisija neće opet braniti neobranjivo, te će Strukan za svoju lošu arbitražu dobiti i adekvatnu ocjenu.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
03. svibanj 2024 10:34