JOSEP LAGO Afp
TOTALNO POLUDIO

Pobuna na Nou Campu: Zvijezda Barcelone ‘bijesna‘, sprema se transfer?

Samo par dana nakon proslave prvaka na Xavijevu adresu stigla je pritužba jednog od stožernih igrača
Piše: Tomislav DragobratovićObjavljeno: 23. svibanj 2023. 20:50

U svlačionici Barcelone vladala je idila nakon što je katalonska momčad osigurala naslov prvaka i zaključila uspješnu sezonu. Trener Xavi i igrači odigrali su svoje za ovu sezonu i neki od njih su se odlučili okrenuti budućnosti.

Samo par dana nakon proslave prvaka na Xavijevu adresu stigla je pritužba jednog od njegovih stožernih igrača – Julesa Koundéa (24), piše francuski Relevo. Naime, francuski reprezentativac ima problem sa svojom trenutnom pozicijom na terenu, a u slučaju da ne bude promjene Francuz će zatražiti transfer.

Koundé je u pravilu centralni stoper, a ove sezone Xavi mu je dodijelio ulogu desnog beka. Ta uloga u Xavijevom sistemu znači da kada Barca formira napad Koundé igra trećeg stopera, ali u obrani je Francuz forsiran braniti protivnička krila – i to mu se očito ne sviđa.

Prema pisanju Mundo Deportiva Koundé je ‘bijesan‘ zbog trenutnog statusa, pa je tako obavijestio čelnike kluba i Xavija osobno.

Koundé je u Barcelonu stigao prošlo ljeto za 50 milijuna eura, a ugovor s katalonskim klubom ima do 2027. godine. Ove sezone je odigrao 38 utakmica i zabio jedan gol uz šest asistencija.

Linker
24. travanj 2024 13:20