Marko Rog

 DAMIR KRAJAC/ CROPIX Cropix
ČUDNA PRIČA

FOTO: Pogledajte kako je Dinamo najavio dolazak ozlijeđenog Marka Roga na Maksimir

Dio navijača smatra kako Rog nakon teške ozljede teško može pomoći Dinamu u borbi za titulu
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 12. veljača 2024. 18:45

Marko Rog uskoro će ponovno obući Dinamov dres. Bivši hrvatski reprezentativac koji je kroz karijeru imao velike pehove s ozljedama trebao bi pojačati konkurenciju u veznom redu Modrih koji vode veliku bitku za naslov s Rijekom i Hajdukom.

Rogov dolazak najavio je zagrebački klub objavom na društvenim mrežama. Uz simboličnu fotografiju Roga s leđa u središtu Zagreba, na Markovom trgu, objavljeni su emotikoni pješčanog sata i plavog srca.

U svojoj dosadašnjoj karijeri ovaj je 28-godišnjak rođen u Varaždinu upisao 21 nastup za seniorsku reprezentaciju Hrvatske.

Ponikao je u varaždinskom Varteksu, afirmirao se u RNK Splitu, te je potom za pet milijuna eura prešao u Dinamo, što je i danas najveći transfer u HNL okvirima.

Kasnije je igrao za Napoli, Sevillu i Cagliari koji ga je u rujnu 2020. kupio od Napolitanaca za 15 milijuna eura, no njegov veliki potencijal zapravo nikad nije u potpunosti došao do izražaja zbog ogromnih zdravstvenih problema.

Iza njega su tri duže stanke zbog teških ozljeda koljena, a posljednju je doživio u srpnju prošle godine. Njegov povratak na teren očekuje se krajem ožujka, no možda se uspije vratiti i ranije.

U jednom dijelu Dinamovog navijačkog puka postoji poprilična skepsa glede Rogova angažmana. Smatraju kako Rog nakon teške ozljede teško može pomoći Dinamu u borbi za titulu, tim više što natjecateljsku utakmicu nije odigrao od svibnja prošle godine, a karijeru su mu obilježile ozljede.

Vrijeme će pokazati tko je bio u pravu. Ono što se zna je da se Rog treninzima vraća tek krajem ožujka

I jedna zanimljivost na kraju, Marko Rog je bratić Hajdukovog lijevog beka Darija Melnjaka, koji se trenutačno također oporavlja od teške ozljede koljena.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
23. srpanj 2024 18:55