Livaja, Kalinić, a stiže i Brekalo

 Foto: Robert Matić/Hajduk.hr
S BREKALOM U PRVIH 11

Pogledajte novi atomski Hajduk: Mađar seli na drugu poziciju, hoće li Hajdukova velika zvijezda morati na klupu?

Hajduk bi napokon mogao dobiti fizionomiju moderne momčadi, koja nadire s obje krilne pozicije
Piše: Robert ŠolaObjavljeno: 27. siječanj 2024. 14:40

Jasno je da će Josip Brekalo zauzeti mjesto na lijevoj strani Hajdukovog napada. Što automatski znači da će Laszlo Kleinheisler morati na neku drugu poziciju. Mađar je daleko najviše utakmica u karijeri odigrao kao veznjak, ali može dobro odigrati čak i kao desno krilo.

Kleinheislerovo seljenje u vezni red najviše bi ugrozilo status Filipa Krovinovića, koji kompletnu jesen nije odigrao na očekivanoj razini. Računamo da je pozicija Mihaela Žapera na zadnjem veznog "zabetonirana", a Rokas Pukštas je kao desni vezni apsolutno nedodirljiv u svim kombinacijama.

image
MAURIZIO BORSARI/AFLO/PROFIMEDIA Maurizio Borsari/aflo/profimedia

Rekli smo da Mađar može i na desno krilo, ali tamo je Emir Sahiti, koji je daleko prodorniji igrač i bolje igra obranu. S Brekalom i Sahitijem Hajduk bi napokon dobio fizionomiju moderne momčadi, koja nadire s obje krilne pozicije. Ne moramo ni naglašavati koliko bi takvi igrači otvorili prostora za Marka Livaju u ulozi centarfora, ali i za Pukštasa i Kleinheislera koji sjajno nadiru iz drugog plana i imaju odličnu završnicu.

S povratkom Ivana Perišića Hajduk će imati dva klasna lijeva krila, ali trener Mislav Karoglan do tada će imati tri mjeseca mira. Naravno da i Perišić i Brekalo mogu igrati i na desnom krilu, a Brekalo je vani imao jako dobrih izdanja u utakmicama u kojima je igrao "desetku". Nije takvih utakmica bilo puno, ali treba i to zapamtiti kao opciju...

HAJDUKOVIH UDARNIH 11 S BREKALOM

Lučić - Sigur, Uremović, Šarlija, Diallo - Pukštas, Žaper, Kleinheisler - Sahiti, Livaja, Brekalo

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
26. travanj 2024 17:26