DAMIR SKOMRLJ Cropix
ZAHUKTAVA SE MERCATO

Pojavila se bombastična kombinacija na relaciji Maksimir - Rujevica: Sprema se razmjena koja će odjeknuti?

Osim za napadačem, Dinamo je krenuo i u potragu za lijevim bekom
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 30. srpanj 2024. 08:27

Hoće li Dinamo prodati Petra Sučića u Como? U eteru se pojavila informacija da talijanski prvoligaš nudi Dinamu 10 milijuna eura za Sučića (9 milijuna plus jedan kroz bonuse), te određeni postotak od budućeg transfera. Modri klub je dosada odbijao ponude Coma za svojeg veznjaka, Krenulo je od 5 plus 1, raslo do 7 plus 1 prije dva tjedna. U ponedjeljak smo u klubu dobili ovakvu informaciju.

- Za Sučića u klub nije stigla nikakva ponuda! Ako stigne, onda će o njoj raspravljati Izvršni odbor.

Dakle, treba pričekati da Como pošalje ponudu, predviđanja su da bi mogla stići već u utorak, možda u srijedu. No, dok se to ne dogodi, naravno da se još ne može govoriti o mogućem transferu. Ipak, barem se nama tako čini, ako ponuda o kojoj se piše u medijima stigne, onda bi Izvršni odbor mogao upaliti zeleno svjetlo za transfer. Jasno, svega će tu biti u igri, otkada je nova vlast u plavom klubu, podosta se priča o provizijama za menadžere. Pa recimo, ako će se tražiti prevelika, možda stvar i propadne, tko zna. No, nećemo se baviti takvim predviđanjima, pričekajmo da se u klubu oglase kad ponuda za Petra Sučića zaista i stigne.

Slučaj Marca Pašalića

I dalje se svakodnevno s raznih adresa govori o transferu Marca Pašalića u Dinamo. Zasad su sva potraživanja Rijeke bila prevelika za Dinamo, odnosno maksimirski klub ih nije bio voljan platiti. Bilo je s menadžerskih adresa priča i o nekim kombinacijama (Dinamovo smanjivanje potražnje od budućih transfera Jankovića i Rukavine), ali barem koliko smo mi saznali i kod mogućnosti ostvarenja istih, još uvijek je cifra koju je prvi čovjek Rijeke Damir Mišković istresao pred Dinamo bila prevelika za ukus zg-kluba.

image

Marco Pašalić

DAMIR SKOMRLJ Cropix

Međutim, pojavila se u ponedjeljak nova priča koja je off the record odaslana u eter. Po njoj bi Dinamo bio voljan platiti Rijeci 3 milijuna eura za Marca Pašalića, te s tim financijskim sredstvima na Rujevicu poslati i - Darija Špikića! Kad bi se ostvarila ova nova kombinacija, onda bi zaista priča oko Dinama i Rijeke bila zanimljiva. Klub iz Maksimira i s Rujevice bi zamijenio krilne igrače. U Dinamo je iz Rijeke stigao Marko Pjaca, u Rijeku iz Dinama Gabriel Rukavina. Sad bi se moglo dogoditi da s Rujevice na Maksimir stigne Marco Pašalić, a iz Maksimira na Kvarner Dario Špikić...

image

Dario Špikić (lijevo)

DAMIR KRAJAC Cropix

Ipak, dobivamo informacije da je problem zapravo - Špikić. Po onome što smo čuli, Špikić ne želi iz plavog doma. Imao je desnokrilni napadač Modrih još nekih ponuda, ali mu se dosada niti jedna nije dopala. Nikoga se naravno ne može prisiliti na odlazak ako on to ne želi. No, isto tako saznajemo da bi se Špikić na kraju ipak mogao predomisliti. Kad smo već kod Špikića, on se oporavio malih problema s ložom, te se u ponedjeljak priključio treningu Sergeja Jakirovića. Ljetni mercato je u punom pogonu, ima još dosta do njegovog kraja, tako da su sve opcije otvorene, nemojmo još iza bilo kakve priče stavljati točke, uputniji je zarez.

Carlos ipak ide u Bešiktaš?

Dosada smo dosta pisali o dolasku Kevina Carlosa u Dinamo. Radi se o napadaču švicarskog Yverdona. Zaista je bio želja maksimirskog kluba, to nije bila nikakva tajna, u jednom trenutku se činilo da će i biti ostvarena. Međutim, u prijelaznim rokovima stvari se mijenjaju iz dana u dan. Kevina Carlosa u ovom trenutku tek detalji dijele od potpisa ugovora za turski Bešiktaš, barem takve informacije stižu. Tako da će Modri morati u potragu za nekim drugim napadačem. Ne može se ostati samo na Petkoviću i Kulenoviću nakon odlaska Frana Brodića. Negdje se provlačilo ime Roka Šimića, ali u klubu su nam kazali...

- Šimić nije bio niti je ovog trenutka u prvom planu, tako da to nikad nije bilo realno.

Dakle, tako stvari stoje kad se radi Šimiću. Saznajemo da sportski direktor radi na nekom novom napadačkom imenu, koliko znamo, radi se o strancu.

Osim za napadačem, Dinamo je krenuo i u potragu za - lijevim bekom. Iz razloga što se predviđa odlazak Maura Perkovića. Ne može se ostati samo na jednom klasičnom lijevom beku, Takuyi Ogiwari, makar Jakirović na toj strani koristi i Pierrea-Gabriela.

Maxime Bernauer nije teže ozlijeđen

Lijepe vijesti stigle su iz Maksimira kad se radi o francuskom stoperu Maximeu Bernaueru, koji se ozlijedio na utakmici sa Šahtarom, generalnoj probi pred početak sezone. Bernauer je u ponedjeljak odradio normalni trening s momčadi, drugim riječima, nije mu ništa! Izgledalo je grdo, ali sve je ispalo dobro.

Isto tako, u ponedjeljak je s momčadi trenirao i Luka Stojković, ali ne još maksimalnim ritmom. Nadanja su da će do kraja tjedna biti spreman da krene i s najvećim naporima.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
05. rujan 2024 16:56