Rokas Pukštas

 TOM DUBRAVEC Cropix
BLIŽI SE RASTANAK

Posljednji ples Pukštasa u Hajduku? Jedan je potez kluba znakovit, evo kolikoj se zaradi nadaju na Poljudu

Hajduk ljetos nije imao većih izlaznih transfera, a jedna pozamašnija odšteta je nasušno potrebna
Piše: F. V./Slobodna DalmacijaObjavljeno: 18. kolovoz 2024. 14:40

Predsjednik Uprave Hajduka Ivan Bilić je u razgovoru za Novu TV otkrio kako je sve bliži izlazni transfer Rokasa Pukštasa (19). Govorio je čelni čovjek “bijelih” generalno o financijskoj situaciji poslije ispadanja iz Europe koje će nanijeti i financijski udarac klubu. Stoga bi mladom Amerikancu nedjeljni susret s Varaždinom na Poljudu mogao biti posljednji u bijelom dresu, piše Slobodna Dalmacija.

Hajduk ovog ljeta dosad nije imao većih izlaznih transfera, a jedna pozamašnija odšteta je nasušno potrebna, poglavito sada nakon eliminacije od Ružomberoka. Ostao je klub tim raspletom bez očekivanih, unaprijed ukalkuliranih prihoda i sada po riječima Bilića malo mora prilagoditi proračun. U prijevodu na svakodnevni jezik, "treba stegnuti kaiš", smanjiti troškove, rezati budžet.

Nadanja Hajduka ranije su se kretala u iznosu od desetak milijuna eura odštete za rastanak s Pukštasom. Vidjet ćemo koliki će u konačnici taj iznos biti i koja će mu biti nova destinacija.

Nažalost, Pukštas je samo još jedan u nizu igrača koji s Poljuda odlazi, a da u Hajduku nije do kraja razvio svoj potencijal. Naravno, tome su svakako kumovale i ozljede koje mu nisu davale mira. Pored toga već pola godine je Hajduk u krizi rezultata i igre, koja bi se nažalost mogla odraziti i na ponude i konačan iznos transfera. Nije ni Pukštas u posebnoj formi.

Kada ode, bit će ga svakako teško nadomjestiti jer američki veznjak je drugačiji profil igrača od onih koje trener Gennaro Gattuso ima u svlačionici. Mladić koji će idućeg tjedna napuniti 20 godina je “box to box” vezni igrač, s istančanim osjećajem za ulazak u prostor, jako dobar u skoku.

Znakovito je i što je Hajduk na svojim društvenim mrežama u najavi susreta stavio fotografiju Pukštasa. Teško da je to baš slučajan odabir, a nakon što je prvi čovjek kluba u petak lansirao "bombu" o transferu. Opet, takav scenarij bi u konačnici bio sve samo ne neočekivan. Cijelo ljeto, pa i proljeće, otkad je u SuperSport HNL-u napravljen "harakiri", bilo je jasno da Hajduku treba jedan bogati inozemni transfer za bolje balansiranje poslovnih knjiga. Od mlađih igrača koji postižu najveće cijene na tržištu nogu praktično samo su Pukštas i Niko Sigur evidentni kandidati za takav transfer. Što ne znači da do kraja ljetnog prijelaznog roka neće biti i drugih odlazaka (i dolazaka). Sve drugačije od toga bilo bi iznenađenje.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
05. rujan 2024 17:55