TOM DUBRAVEC Cropix
IKONA BIJELIH OGORČENA

‘Potjerali su ga! Vlada totalno rasulo, nikad u Hajduku ovako nije bilo, ne zna se ni tko pije ni tko plaća‘

I građani Splita i Dalmacije su blago rečeno razočarani, ne znaju kud plovi njihov najdraži klub
Piše: Frane MaršićObjavljeno: 10. rujan 2024. 21:37

Poslijepodne je ovoga utorka bilo šokovito za čitav hajdučki puk. Nikola Kalinić više nije sportski direktor Hajduka, klub je s njime iznenada raskinuo ugovor i objavio priopćenje na službenoj stranici. Upitan je način, ali i razlog Kalinićevog odlaska te tko je uopće odlučio da Kalinić odlazi. Za komentar smo zamolili ikonu Hajduka Zlatka Vujovića

- Koliko sam čuo, potjerali su ga. Ne znam koji je razlog, ali tu mora biti nešto. Sumnjivo mi je da nadzorni odbor donosi takvu odluku. Vlada totalno rasulo što se tiče i igrača i trenera. Ne znam kako oni to misle srediti, najbolje bi bilo da sada dobiju Dinamo. Nikad ovakvo stanje nije bilo, ne zna se ni tko pije ni tko plaća - kazao je trofejni bivši igrač Hajduka.

Predsjednik Ivan Bilić najavio je kako će tijekom sljedećeg tjedna biti predstavljen novi sportski direktor i sportska strategija kluba. Baš kada se činilo da su se stvari na Poljudu stabilizirale ova vijest je stigla kao svojevrsni šok, netom prije najvećeg hrvatskog derbija i utakmice za potencijalni vrh prvenstvene ljestvice.

I građani Splita i Dalmacije su blago rečeno razočarani, ne znaju kud plovi njihov najdraži klub. Neki ne kriju ljutnju, dok su drugi ovako nešto i očekivali.

- Očekivano, Kalinić nije imao podršku ni od koga u Hajduku. Mislim da je pitanje vremena i kada će Gattuso otići. U klubu se ne zna ni tko pije ni tko plaća. O tajmingu odluke da i ne govorim, ali ionako s ovakvim kadrom Hajduk ne može biti prvi. O tome se trebalo voditi računa prije sezone, ali što reći. Svake godine isto - kaže nam Marin iz Dubrovnika.

Svoje razmišljanje iznio je i Splićanin Andrija.

- Kalinić mi je bio drag kao igrač i imao je u sebi ono nešto hajdučko, ali mislim da nema iskustva za tu poziciju. Možda se nije ni trebao učiti na Hajduku.

Njegov sugrađanin Ante bio je oštar.

- Dovoljno je pročitati priopćenje kluba, ono je za umrijeti od smijeha. Predsjednik se sada nakon dužeg vremena uredno oglasio, mislim da je ovo samo zavaravanje navijača i priprema za bijeg Gattusa - rekao je dugogodišnji navijač Hajduka, a na njega se nadovezao simpatizer bijelih koji je želio ostati anoniman

- Moraju otići oni koji su smijenili Kalinića - kratko je izustio.

Naišli smo na još jednog Splićanina Antu koji je za razliku od svog imenjaka djelovao doista potresen događanjima u voljenom mu klubu

- Što pametan čovjek više može reći o Hajduku općenito. Ne kažem, imao je i Kalinić svojih grešaka, ali ovo napraviti tri dana prije derbija je glupost. Zaista tužno. Svome klubu želim sve najbolje, ali ako se ne raspadnemo sljedeće dvije-tri godine to će biti čudo. Ako ove sezone išta osvojimo bit će dobro. Da sam Livaja, davnih bi dana "digao sidro". Treba mu skinuti kapu za sve što radi, vidjeli smo recimo kako su postupile neke druge glave iz svlačionice.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
10. rujan 2024 22:44