Andrej Kramarić, Borna Sosa i Ante Budimir

 ANTE CIZMIC Cropix
PONOVNO SU ZAINTERESIRANI

Potpisao za velikana, ali tamo se nije proslavio, Vatrenog sada želi hit-klub Europe: ‘Savršeno bi se uklopio‘

Talijani su ga i proteklih ljeta imali na radaru, ali nije došlo do dogovora
Piše: SNObjavljeno: 24. srpanj 2024. 16:15

Manje od godinu dana prošlo je od transfera Borne Sose u Ajax za osam milijuna eura. Hrvatski lijevi bek preselio je u Amsterdam iz Stuttgarta, ali u nizozemskom velikanu nije bio sasvim standardan u prvoj postavi, a situaciju je dodatno otežala slaba sezona cijele momčadi.

S obzirom na to da se već šuška o potencijalnom rastanku Sose i Ajaxa, iz Italije stižu novosti o interesu aktualnog osvajača Europske lige. Za njegove usluge zainteresirana je Atalanta, koja ga je i proteklih ljeta imala na radaru, ali tada nije došlo do dogovora.

Kako prenose mediji bliski klubu, poput Bergamo Sporta i Tutto Atalante, klub je ponovno zainteresiran za dovođenje Vatrenog. Potonji portal u tekstu piše da će "Sosa napustiti Ajax" i da bi bio "idealno rješenje za momčad".

"Borna Sosa je svestran igrač, sposoban je pokriti ulogu lijevog beka i visokog krila, savršeno se prilagođavajući sustavima igre koji uključuju korištenje bokova kao ključnog elementa za ofenzivnu igru. Njegove sposobnosti centaršuta i doprinos u obrambenoj fazi čine ga vrijednim elementom za svaku momčad, posebno za Gasperinijevu igru", stoji u ostatku teksta.

S obzirom na to da je Atalantin trener, Gian Piero Gasperini, poznat po sustavu s "wing-backovima", jasno je zašto bi u svlačionicu htio dovesti još jednog Hrvata. Dođe li Sosa u Bergamo, u Atalanti bi zaigrao s kolegom iz reprezentacije, Marijom Pašalićem, koji je za talijanski klub odigrao već 251 utakmicu.

Linker
30. srpanj 2024 17:12