FRANCK FIFE Afp
KREĆU U ŠOPING

Potpuni remont u PSG-u: Vlasnici spremni uložiti 225 milijuna eura na 4 pojačanja u lovu na povijesni pothvat

Vlasnici francuskog velikana duboko će posegnuti u džep ovoga ljeta u potrazi za novim igračima
Piše: SNObjavljeno: 30. travanj 2023. 11:27

Iza PSG-a razočaravajuća je sezona, neovisno o tome što će vrlo vjerojatno osvojiti naslov francuskog prvaka. Jer s obzirom na zvjezdani igrački kadar to se od njih i očekuje. Stoga će za sljedeću sezonu u klubu posegnuti za brojnim pojačanjima, pa tako francuski L‘Equipe navodi kako je predsjednik kluba šeik Nasser Al-Khelaifi spreman izdvojiti čak 225 milijuna eura za nove igrače a sve u svrhu osvajanja trostruke krune, nacionalnog prvenstva i kupa, te Lige prvaka.

Sportski direktor PSG-a Luis Campos već je složio popis željenih pojačanja ovoga ljeta, a na njemu se nalaze napadač Jonathan David (23 godine, Lille), veznjak Khephren Thuram (22, Nice), te braniči Jean-Clair Todibo (23, Nice) i Axel Disasi (25, Monaco).

Na vrhu popisa želja nalazi se kanadski napadač Lillea David koji je već zabio 82 gola u profesionalnoj karijeri u dresovima Genta i Lillea. Za Kanadu je zabio 24 gola u 40 utakmica, a pod ugovorom je s Lilleom do ljeta 2025. godine. L‘Equipe ističe kako će PSG za njegovo dovođenje morati platiti najmanje 65 milijuna eura.

Khephren Thuram je mlađi brat napadača Borussije Mönchengladbach Marcusa i sin svjetskog prvaka Liliana Thurama koji je u dresu Nice dosad skupio 135 nastupa. Ove sezone je nezamjenjiv i odigrao je gotovo sve utakmice, ali Foot Mercato navodi kako neće biti nimalo jeftin. Cijena na tržištu mu se kreće između 50 i 60 milijuna eura.

Todibo je igrač koji se nije uspio dokazati i nametnuti u Barceloni, te je slan na posudbe u Benficu i Schalke. Ali u redovima Nice se ovaj 190 centimetara visoki centralni branič uspio istaknuti. Iako su mu tek 23 godine već je igrao za 4 kluba u pet različitih liga, a od transfera u Nicu 2021. godine teškog 8.5 milijuna eura danas mu se vrijednost utrostručila. Ista se procjenjuje na preko 30 milijuna eura, ali francuski mediji tvrde da ga Nica neće pusti za manje od 50 milijuna eura.

Disasi je posljednji na listi želja, a riječ je o još jednom stasitom stoperu visokom 190 centimetara koji je ove sezone započeo sve osim jedne utakmice francuskog prvenstva. Upisao je pritom 3 gola i 3 asistencije. Profesionalnu karijeru gradio je u Paris FC-u, Reimsu i Monacu, a za njegove će usluge PSG morati platiti najmanje 50 milijuna eura.

Dakle u Parizu kreću u remont, a ostaje za vidjeti koga će sve Parižani uspjeti dovesti i hoće li zvijezde poput Lionela Messija, Neymara i Kyliana Mbappea i sljedeće sezone igrati u klubu.

Linker
16. travanj 2024 23:38