Karl-Heinz Rummenigge

 FRANK HOERMANN/SVEN SIMON Dpa Picture-alliance Via Afp
TEŠKI PREGOVORI

Pozadina najveće trakavice ljetnog mercata: Legendarni Rummenigge otkrio kako je dovea Kanea u Bayern

‘Tijekom pregovora sam rekao Dreesenu da 10 milijuna više ili manje ne bi trebalo zaustaviti transfer‘
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 14. rujan 2023. 14:15

Karl-Heinz Rummenigge imao je izuzetno važnu ulogu u transferu Harry Kanea u Bayern. Legendarni Nijemac ponovno se angažirao nakon otkaza Hasanu Salihamidžiću i Oliveru Kahnu te je bio dijelom transferne komisije zajedno s Thomasom Tuchelom, Jan-Christianom Dreesenom i Ulijem Hoenessom.

Ova četvorka redovito se sastajala tijekom ljeta kako bi raspravljala o ulaznim i izlaznim transferima, a svi su imali ulogu i u dolasku kapetana engleske reprezentacije.

- Svi smo se od početka složili da želimo realizirati taj transfer. Svatko je imao svoj zadatak u njemu, a moj je bio da budem u kontaktu s Harryjem. Puno smo pričali i odmah sam shvatio koliko je on dobar momak – rekao je Rummenigge za Bild.

Prvi put ga je kontaktirao nakon završetka sezone, dok je bio na odmoru na Bahamima.

- Poslao sam mu poruku da bih volio s njim razgovarati na telefon. Odgovorio mi je za dvije minute, što nije uobičajeno u WhatsApp svijetu.

Znali su Bavarci da je predsjednik Tottenhama Daniel Levy težak pregovarač, stoga im je bilo jako bitno na pravi način ‘obraditi‘ Kanea.

- Rekao sam mu da ćemo učiniti sve da se taj transfer realizira jer smo svi uvjereni da je on za nas najvažniji čovjek na cijelom tržištu. Također sam mu spomenuo i moj transfer u Inter 1984. godine. Imao sam sve u Bayernu, praktički sam bio kralj, ali sam i dalje želio steći novo iskustvo u inozemstvu. Rekao sam mu da to ni za mene nije bio lagan transfer – dodao je Rummenigge.

Iako su on i Hoeness prošlih godina kritizirali cijene nogometaša koje su otišle u nebo, ovaj put napravili su iznimku jer im je Kane bio neophodan nakon što su u prošloj sezoni shvatili da nemaju odgovarajuću zamjenu za Roberta Lewandowskog.

- Kane je bio transfer kojeg moramo obaviti iz niza razloga. Tijekom pregovora sam rekao Dreesenu da 10 milijuna više ili manje ne bi trebalo zaustaviti ovaj transfer. Jer, uz njegovu nogometnu kvalitetu, Kane nam vraća i vrlo važnu činjenicu; hijerarhiju – zaključio je Rummenigge, koji u Bayernu ima funkciju člana Nadzornog odbora.

Linker
07. svibanj 2024 06:30