KENZO TRIBOUILLARD/AFP/PROFIMEDIA Kenzo Tribouillard/afp/profimedia
RIJEČ MENADŽERA

Prava istina o transferu Lovre Majera, evo kada pada odluka: ‘Uvjeren sam da bi nakon toga bio prodan za 50+ milijuna‘

‘Odgovorili su na ponudu da ga neće prodati jer trener to ne želi‘
Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 30. srpanj 2023. 11:58

Niko Kovač i Wolfsburg dugo rade na transferu Lovre Majera, ali i dalje bez uspjeha. Iako mediji pišu da je taj posao blizu realizacije uopće nije tako. Majer želi u Wolfsburg, volio bi igrati pod Kovačem, a i Bundesliga mu se itekako sviđa, mnogi vjeruju da bi tamo doživio novi uzet i kasnije napravio još veći transfer, međutim Rennes je sve stopirao i kako sada stvari stoje šanse ne rastu nego kopne.

Wolfsburg je poslao nekoliko ponuda, posljednja je izosila preko 20 milijuna eura s dodatnih bogatim bonusima i postotkom od sljedećeg transfera, a Rennes ne trza.

Je li uopće odgovorio Nijemcima, pitali smo Andya Baru, jednog od najjačih hrvatskih nogometnih menadžera koji zastupa Majera?

- Odgovorili su na ponudu da ga neće prodati jer trener to ne želi. Ako se ne riješi u sljedećih tjedan dana ni neće - kazao nam je Bara.

image
FEDERICO PESTELLINI/PANORAMIC/PROFIMEDIA Federico Pestellini/panoramic/profimedia

Francuzi su tako priopćili kako Majer nije na tržištu jer trener Bruno Genesio ga je odlučio zadržati u ekipi te uopće nisu izvjesili cijenu za njega. Priče da traže 30 ili 40 milijuna eura koje su provlače po medijima i od takozvanih insajdera su samo špekulacije... Na brojne upite kako sada to da nije na prodaju, budući da su kupili dvojicu veznjaka, kažu da to nisu isti profili kao Lovro, da će jedan igrati zadnjeg veznog, a drugi krilo te da je Majer u trenerovim nacrtima.

Koliko ima još nade za Kovača i Majera da "zaigraju" za istu ekipu? Ako Vukovi još jednom povise ponudu možda se dogodi, no trenutačno izgledi nisu dobri. Šanse ipak i dalje postoje, dok god traje prijelazni rok mogući su preokreti. Mnogo puta smo to vidjeli.

Podsjećamo, Majer je stigao u Rennes iz Dinama za 12 milijun eura, taj se transfer dogodio 2021. godine, odigrao je prvu sezonu vrlo dobru, privukao je i interes Atletico Madrida, ali je Rennes ga nije htio pustiti, kao što ne želi ni sada, iako je u drugoj sezoni igrao manje nego što je sam htio. Doduše, u finišu je bio izvrstan. Ugovor ga veže do 2027. gpdine, a po transfermarktu je procijenjen na 20 milijuna eura. Međutim, malo je danas plemenitih veznjaka u vrhunskom nogometu...

- Bundesliga bi bila savršena za njega, uvjeren sam bi kod Kovača dodatno napredovao i da bi razvalio te bi sljedeći njegov transfer bio u neki od najvećih klubova za 50 milijuna eura ili više - rekao nam je Bara.

Linker
25. travanj 2024 02:41