Joan Laporta

 URBANANDSPORT/Nurphoto Via Afp
JAVNA TAJNA

Predsjednik Barcelone prvi put se oglasio o Brozoviću i otkrio što se dogodilo u pregovorima

"Zbog ekonomskih problema nismo bili u stanju dovesti niti Kimmicha niti Zubimendija ni Brozovića"
Piše: SNObjavljeno: 30. lipanj 2023. 07:53

Čitava je nogometna Katalonija u četvrtak navečer bila pred TV-ekranima. Čak i oni koje Barcelona u načelu ne zanima pratili su što će u 90-minutnom intervjuu na televizijskoj postaji TV3 reći predsjednik katalonskog ponosa Joan Laporta.

A bilo je riječi baš o svemu. I o klubu danas, i o Messiju, košarkašima i rukometašima, upravi kojom predsjeda, ali i o - transferima. Jedan od njih nije se dogodio, onaj Marcela Brozovića, jer Vatreni će na koncu višetjedne sage ipak odjenuti dres saudijskog Al Nassra.

Laporta se pred objektivima televizijskih kamera nije ustručavao reći ono što misli, a progovorio je i o neuspješnom pokušaju dovođenja 30-godišnjeg veznjaka hrvatske reprezentacije.

- Zbog ekonomskih problema nismo bili u stanju za vezni red dovesti niti Kimmicha, niti Zubimendija, a na kraju ni Marcela Brozovića. Prva dvojica su bila na popisu trenerovih želja, ali iskreno, nismo ih ni razmatrali jer smo znali da u taj posao ne možemo ući. S Brozovićem je bila slična situacija, on nam je u smislu zatvaranja financijske konstrukcije posla bio jeftiniji, ali s ponudom koju je imao iz Saudijske Arabije nismo se mogli nositi.

image

Marcelo Brozović

Lapresse/DDP Usa/Profimedia

Laporta je time priznao da su i ovoga ljeta Barcine ambicije za transfere bitno skučene u odnosu na renome kluba kojeg vodi. Podsjetimo, prošlog su se ljeta opako zaduživali, i to budućim profitom, pa se sada svemu prilazi bitno opreznije da ne bi došlo do nagomilavanja novih dugova.

Linker
29. travanj 2024 00:29