Joan Laporta, predsjednik Barcelone

 LLUIS GENE Afp
PREGOVORI U TIJEKU

Predsjednik Barcelone razveselio navijače, na Camp Nou stiže hit Eura? ‘Možemo si priuštiti tog igrača‘

‘On je igrač koji se meni jako sviđa‘, kazao je Joan Laporta
Piše: SNObjavljeno: 08. srpanj 2024. 15:44

Ljetni prijelazni rok u punom je jeku, a Barcelona zasad nije potpisala ni jedno pojačanje. Štoviše, prije nekoliko je dana istekla posudba Joaa Felixa i imenjaka mu Cancela, koji se službeno vraćaju u matične klubove Atletico Madrid, odnosno Manchester City, a katalonski klub napustili su i Sergi Roberto te Marcos Alonso, kojima nisu produljeni ugovori.

Navijači su zabrinuti jer, dok je Real Madrid već osigurao dolazak Kyliana Mbappea i brazilskog wunderkinda Endricka, Katalonci i dalje pred sobom nemaju sliku kako će izgledati sljedeće sezone. Jednostavno, njihovi transferi ovise o mnogočemu, dok Madriđani s druge strane naciljaju igrača kojeg žele i dovedu ga. Toliko je jednostavno.

Bivši trener i legenda kluba, Xavi, "glavom" je platio izjavu kako se navijači ne moraju nadati čudesnim ljetnim transferima, jer klub nema novac potreban za dovođenje velikih imena. Predsjednik Joan Laporta demantirao ga je i najavio ulazne transfere u pokušaju smirivanja navijača, a danas je i konkretno progovorio o jednom takvom.

image

Laporta i Xavi

LLUIS GENE Afp

- Sad si možemo priuštiti potpisivanje igrača poput Nica Williamsa. Mislim da si sad možemo priuštiti potpisivanje igrača Athletic Bilbaa. To je jedna od mogućnosti na kojima radima s Flickom. On je igrač koji se meni jako sviđa - rekao je prvi čovjek Blaugrane.

- Vjerujem da ćemo uskoro moći priopćiti dobre vijesti na ekonomskom planu i ispoštovati Fair Play. Radili smo na tome i to će nam donijeti dobre vijesti na sportskom planu. Klupska ekonomija se oporavlja - uvjerava Laporta.

image

Nico Williams

RICARDO LARREINA/IMAGO SPORTFOTODIENST/PROFIMEDIA

Prazna obećanja ili ne, tek ćemo vidjeti...

Linker
01. rujan 2024 21:55