ANKE WAELISCHMILLER/SVEN SIMON Dpa Picture-alliance Via Afp
NOVA PROMJENA

Preokret u Münchenu, Bayern vraća Hrvata kojeg su potjerali? Sprema se potez koji će razveseliti legendu

Trojica igrača otkrivena su kao prioriteti bavarskog velikana u ljetnom prijelaznom roku
Piše: SNObjavljeno: 07. lipanj 2023. 09:22

Nije to bila sezona kakvu su u Bayernu priželjkivali iako je djelomično spašena osvajanjem naslova njemačkog prvaka u posljednjem bundesligaškom kolu. Stoga su se u bavarskom velikanu okrenuli dovođenju pojačanja za novu sezonu, a planovi su veliki.

Sport Bild tako otkriva Bayernove ambicije na tržištu, navodeći trojicu igrača kao njihove glavne mete. To su Dušan Vlahović (Juventus), Raphaël Guerreiro (Borussia Dortmund) i Declan Rice (West Ham).

Navodi se kako je Declan Rice (24) igrač iz snova kojeg bi Thomas Tuchel svakako želio vidjeti u svojim redovima. Nakon smjene sportskog direktora Hasana Salihamidžića i prvog operativca Olivera Kahna nagađa se da će u Bayernu posao oko pregovora obavljati tehnički direktor Marco Neppe i bivši glavni operativac Karl-Heinz Rummenigge. Ono što predstavlja problem kod Ricea je visina njegove odštete (oko 100 milijuna eura), kao i činjenica da ga ne smatraju najbržim igračem, što bi u tandemu s Joshuom Kimmichom, koji također nije vrhunski sprinter, moglo predstavljati problem za Bayernovu veznu liniju.

Guerreiro i Vlahović su također igrači po Tuchelovom ukusu, a njihova vrijednost procjenjuje se na 20 odnosno 75 milijuna eura.

Sport Bild također piše kako se nazire nova promjena u redovima Bayerna u vidu povratka Hrvata Tonija Tapalovića, trenera vratara. Nema sumnje da bi takav rasplet razveselio Manuela Neuera, budući da je Tapalović njegov vjenčani kum.

image

Manuel Neuer i Toni Tapalović

Pixathlon/sipa Press/profimedia

Tapalović je u Bayernu bio od 2011. godine, ali pokazana su mu izlazna vrata iz kluba u eri Juliana Nagelsmanna na trenerskoj klupi.

Linker
19. travanj 2024 23:34