JAVIER GARCIA/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA Javier Garcia/shutterstock Editorial/profimedia
PRONAŠLI ZAMJENU

Prije pet godina bio je jako blizu potpisa s Realom, a sada bi mu se želja mogla ostvariti. Dogovor je blizu

Iako se činilo da će krenuti prema Bayernu, posljednji događaji potpuno su preokrenuli situaciju
Piše: Tomislav DragobratovićObjavljeno: 13. kolovoz 2023. 07:34

Kepa Arrizabalaga (28) blizu je toga da postane novi vratar Real Madrida. Kako javlja Sky Sports u Njemačkoj, vratar Chelseaja odbio je prelazak u Bayern, koji je bio na pravom putu do dolaska Real Madrida, te želi doći do Kraljevskog kluba kako bi zamijenio ozlijeđenog Courtoisa.

Načelno bi to bila posudba, no ne može se isključiti ni definitivan transfer jer igračeve i želje samog Chelseaja idu u tom smjeru. Konačan dogovor mogao bi biti posudba uz obavezni otkup na kraju sezone. To je ono o čemu se trenutno razgovara između klubova.

Madrid je odlučio krenuti u angažiranje Kepe unatoč činjenici da je marokanski vratar Bono bio kandidat broj jedan nakon teške ozljede koju je zadobio Courtois. No, uvjeti za potpis vratara Seville nisu bili tako povoljni. S jedne strane, kako javlja španjolski AS, igrač bi koštao više od 20 milijuna eura, a osim toga, postojao je problem Afričkog kupa nacija, koji se odvija u mjesecima siječnju i veljači, zbog kojeg bi igrač mogao propustiti čak 13 službenih utakmica u bijelom dresu u slučaju da je izabran.

Kepa s druge strane, nema mana na papiru. Ekonomski gledano, to je pristupačnija operacija, Real će preuzeti njegovu plaću, iako se zasad ne zna hoće li i Chelseaju platiti neki iznos. Isto tako, Kepa je stara želja menadžmenta Kraljevskog kluba. U 2018. godini, kada je bio vratar Athletic Bilbaa, praktički je potpisao ugovor, čak je prošao i liječnički pregled, no tadašnji trener Zinedine Zidane je na kraju odbio njegov dolazak zato što nije htio dva prvotimca na vratarskoj poziciji, tu je Keylor Navas imao sigurno mjesto.

Nakon takvog raspleta situacije Kepa je produljio s Athleticom, a kasnije je otišao u Chelsea za 80 milijuna. Vratarski trener Real Madrida, Luis Llopis, savršeno ga poznaje iz vremena kada je bio u trenerskom stožeru Joaquína Caparrósa u Bilbau. Llopis ima jako dobro mišljenje o Španjolcu, pa bi upravo on mogao biti ključan faktor za njegovu uspješnu sezonu.

Iako se činilo da će krenuti prema Bayernu, posljednji događaji potpuno su preokrenuli situaciju. Poziv iz Real Madrida i mogućnost povratka u Španjolsku, nakon vjenčanja ovog ljeta, važan su poticaj za Kepu.

Linker
26. lipanj 2024 05:10