Jevhen Čeberko (desno)

 BORNA JAKŠIĆ/Cropix
NOVI TRANSFER

Prijelazni rok još nije ni počeo, a Osijek je već zaradio gotovo četiri milijuna eura

Jevhen Čeberko oprostio se s navijačima i otišao put Columbus Crewa
Piše: Gradimir ĐukarićObjavljeno: 11. lipanj 2023. 08:41

Nakon Mihreta Topčagića, koji se s posljednjom utakmicom prošle sezone oprostio sa suigračima nakon što mu je završio ugovor s Bijelo-plavima, svlačionica Osijeka ostala je “tanja” za još jedno ime. I to očekivano ime.

Nakon što je prije nekoliko mjeseci doveo klub pred zid tvrdoglavim inzistiranjem na odlasku, pa onda samo isprovocirao vlastitu suspenziju i slanje na tribine, Jevhen Čeberko prvi je nogometaš koji je ovog ljeta transferiran iz Osijekove svlačionice. Columbus Crew otkupio ga je pod istim uvjetima koje su klubovi dogovorili još u travnju, no tada u Osijeku još nisu bili spremni na realizaciju posla s članom MLS-a zbog manjka stopera u završnici sezone. I američki mediji špekuliraju kako je Čeberkov transfer na razini od milijun eura, a što je nešto više u odnosu na cifru koliko je Osijek izdvojio za dolazak Ukrajinca. Bijelo-plavi su, naime, austrijskom LASK-u za njegovu jednogodišnju posudbu platili 300.000 eura, a onda još pola milijuna izdvojili za njegov transfer.

Rastanak s Ukrajincem, koji je na jednoj utakmici simbolično kao kapetan predvodio momčad Osijeka, na koncu je završio bez “repova” i zle krvi, iako je odnos u jednom trenutku bio turbulentan.

- Na rastanku želim reći veliko hvala nogometnom klubu Osijek. Želim se zahvaliti svim trenerima s kojima sam radio, od Nenada Bjelice i njegovom stožeru u čije sam vrijeme došao u klub, do Renea Pomsa, Borimira Perkovića i Stjepana Tomasa. Također, hvala i svim liječnicima, fizioterapeutima, media timu, tetama u kuhinji… Naravno i svim suigračima s kojima sam igrao, zajedno smo iskusili lijepe i manje lijepe trenutke, a to neću nikada zaboraviti - poručio je Čeberko na oproštaju, pri čemu nije zaboravio ni navijače koji su mu bili velika potpora na početku ruske agresije na Ukrajinu.

- Posebno hvala navijačima koji su me odlično prihvatili i lijepo se odnosili prema meni. Hvala i svima koji su mi bili podrška u meni najtežim životnim trenucima kada je počeo rat u mojoj domovini i kada ste mi svi bili velika podrška i pomoć. Ispred mene je novi izazov kojem se radujem, a svima vama želim puno sreće i uspjeha u onome što vas očekuje - rekao je Čeberko za kraj.

Prijelazni rok nije službeno ni počeo, a Osijek je već zaradio ozbiljan novac. Uz milijun eura za Čeberka, na račun Bijelo-plavih sjest će i milijunski iznos na ime transfera kadeta Ljube Puljića u Bayern. Spekulira se kako će Osijek na tom transferu uprihoditi 2,8 milijuna eura.

Linker
27. travanj 2024 19:05