Icon Sport/ddp Usa/profimedia
OTKRIO L‘ÉQUIPE:

Prilika za Hajduk: Već su ga htjeli na Poljudu, plaćen je ‘suhim zlatom‘, a sada nije ni peti izbor kluba

Bijeli klub prošlih je mjeseci planirao dovesti austrijskog Hrvata, ali krenuo je drugim smjerom
Piše: Jurica RadićObjavljeno: 20. listopad 2023. 17:55

Hajduk je želio dovesti austrijskog Hrvata Adriana Grbića u ljetnom prijelaznom roku ove godine, piše L‘Équipe, citirajući pritom izjavu predsjednika Lorienta Loïca Féryja.

- Ove sezone neće puno igrati kod nas, ali ako ode u Hajduk Split ili u Eibar u drugoj španjolskoj ligi tamo će imati veću minutažu.

Francuski sportski dnevnik L‘Équipe objavio zanimljivu priču o austrijskom reprezentativcu hrvatskog podrijetla, 27-godišnjem Adrianu Grbiću, napadaču francuskog prvoligaša Lorienta, koji ove sezone, dosad nije odigrao ni jednu utakmicu za taj klub.

L‘Equipe ističe u članku o Adrianu Grbiću da je trebao, glumačkim rječnikom, igrati glavnu ulogu u Lorientu, koji ga je prije tri godine platio ‘suhim zlatom‘, ali ne samo da nije igrao glavnu rolu, već je završio kao promašaj.

Zbog Grbićevog neuspješnog igranja u Lorientu, predsjednik kluba Loic Fery je želio potražiti drugo rješenje dva mjeseca. Naime, 188 centimetara visoki Grbić je sada tek šesti napadač Lorienta, a ispred njega su Aiyegun Tosin, Bamba Dieng, Siriné Doucouré, Eli Junior Kroupi i Pablo Pagis, tako da ga je, Lorient želio prodati ili posuditi u završnici ljetnog prijelaznog roka ove godine. Potvrda namjere Lorienta osnažena je izjavi predsjednika Loica Feryja, koji je to kazao Grbićevom menadžeru u završnici ljetnog mercata u kolovozu ove godine, međutim, Grbić je ostao u Lorientu gdje je završio u "ormaru" i dosad nije igrao u ovoj sezoni.

S tim u svezi L‘Equipe dodaje, citirajući Grbićevog menadžera, da je on želio ići u francuskog prvoligaša Clermont, klub u kojemu je briljirao u sezoni 2019-2020 sa 17 golova u Drugoj francuskoj ligi, nakon čega je i realizirao angažman u Lorient za odštetu od 7 milijuna eura plus 2 milijuna eura bonusa, uz mjesečnu brutto plaću od 100.000 eura. Međutim, u završnici ljetnog prijelaznog roka ove godine, Grbićeva ideja o odlasku iz Lorienta u Clermont se nije realizirala jer su mu 1. rujna 2023. javili da Clermont dovodi na posudbu Shamara Nicholsona iz Spartaka iz Moskve. L‘Equipe dodaje je Adrian Grbić u ljetnom mercatu ove godine imao kontakt i s Bordeauxom i Sampdorijom, ali ni tu nije došlo do finalizacije.

Iako Grbić želi ostati i nametnuti se u Lorientu, L‘Equipe zaključuje priču da će u zimskom prijelazom roku Grbić opet biti na tržištu. Tko zna možda je tu prilika i za Hajduk da se pojača za proljetni dio sezone?

Prošlo proljeće, u sezoni 2022-2023, Grbić je proveo u francuskom drugoligašu Valenciennesu gdje je u 14 utakmica zabio 9 golova. Grbić je rođen u Beču, a prije dolaska u Francusku igrao je za Altach, FAC, Stuttgart i Rapid.

Linker
30. travanj 2024 08:21