Fahd Moufi (lijevo)

 JOAO RICO Nurphoto Via Afp
ODAO GA JEDAN POTEZ

Procurilo ime novog pojačanja Hajduka? Igrao je i za protivnika Vatrenih na Svjetskom prvenstvu...

Navijači Hajduka stalno prate situaciju na službenim profilima Hajduka na društvenim mrežama
Piše: Slobodna DalmacijaObjavljeno: 06. srpanj 2023. 09:46

Hajduk je ušao u završnu fazu trećeg tjedna ovoljetnih priprema, a u momčad su dosad stigla dvojica novih igrača - stoper Zvonimir Šarlija i krilo Leon Dajaku.

S obzirom na to da je Dino Mikanović ostao u Splitu, gdje čeka nalaze pretraga vezanih za ozljedu koju je pretrpio krajem prošle sezone, Bijeli pojačanje traže i na poziciji desnog beka. Ivan Leko trenutno tamo ima samo Niku Sigura i Niku Đolongu, a u prijateljskim utakmicama se i Marko Capan nađe na toj poziciji.

Kako to obično biva, navijači Hajduka stalno prate situaciju na službenim profilima Hajduka na društvenim mrežama, a jedan od novih pratitelja splitskog kluba na Instagramu od jučer je i Fahd Moufi, piše Slobodna Dalmacija.

Riječ je o 27-godišnjem marokanskom desnom beku, kojemu je prije koji dan istekao ugovor s portugalskim Portimonenseom.

Nogometno se školovao u Francuskoj, a prije Portimonensea igrao je za Lyon, Sedan i portugalsku Tondelu. Također je bio član mlađih uzrasta marokanske nacionalne vrste, a predstavljao ju je i na seniorskoj razini baš sada u lipnju.

Walid Regragui pozvao ga je za prijateljski susret sa Zelenortskim Otocima i kvalifikacijsku utakmicu s Južnoafričkom Republikom, ali Moufi je oba susreta samo gledao s klupe.

Transfermarkt ga trenutno procjenjuje na 1,5 milijuna eura.

Inače, postoji i jedna zanimljiva priča iz njegovih mlađih dana... Naime, dok je nastupao za marokansku U-23 reprezentaciju 2016. godine, tadašnji izbornik Herve Renard poslao je kući njega i Adnana Boumousa jer su uhvaćeni kako puše nargilu.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
04. rujan 2024 18:02