Mikel Merino i Rodri

 INA FASSBENDER Afp
POVRATAK U PREMIER LIGU

Prvak Europe i ‘ubojica‘ Nijemaca pred transferom karijere, to bi mogla biti dobra vijest za Vatrenog

Zlatni veznjak s Eura uskoro bi trebao postati novi igrač Arsenala
Piše: SNObjavljeno: 22. kolovoz 2024. 23:56

Premda smo ovog ljeta, barem zasad, ostali lišeni udarnih transfera ili barem onako "bombastičnih" kakve iz rukava sipaju Englezi ili Španjolci, situacija se u zadnjim danima mercata "zakuhava" i mogli bismo dočekati poneki veliki posao.

Posebice se to odnosi na London, jer sve je spremno da Arsenal dovede Europskog prvaka, piše poznati insajder Florian Plettenberg. Štoviše, tvrdi Nijemac i da je posao gotova stvar - Mikel Merino uskoro bi trebao preseliti iz Real Sociedada na Emirates, a Arsenal će platiti 33,5 milijuna eura te još pet milijuna eventualnog bonusa. Plettenberg izvještava da su postignuti dogovori između igrača i klubova, stoga nam ostaje samo čekati službenu potvrdu iz londonskog kluba.

Mogla bi to biti dobra vijest za Luku Sučića, je odlaskom Merina smanjila se konkurencija u veznom redu Sociedada, u koji je naš reprezentativac preselio ovog ljeta za iz RB Salzburga za 10 milijuna eura. Sučić, naime, još neko vrijeme vjerojatno neće biti prvotimac, barem ako je suditi po nedavnim izjavama trenera Imanola Alguacila Barrenetxea.

- Luka ne poznaje španjolsku ligu ni nas, ali jako je talentiran i ima velik potencijal sa svojim fantastičnim stasom. Nadamo se da će se brzo adaptirati i da će nam donijeti puno veselja - poručio je Barrenetxea ovog vikenda, kada je Sociedad izgubio od Rayo Vallecana 1:2.

image

Mikel Merino, gol protiv Njemačke

JURGEN FROMME Dpa Picture-alliance Via Afp

Tada su veznu liniju činili Mendez, Gonzalez i Turrientes, a Sučić je ušao tek u završnici ogleda (83. minuta). Merino nije igrao jer "pregovara s drugim klubom", kazao je tada trener, a danas znamo da je riječ o Arsenalu. Dakle, Sučić će imati nešto manje protivnika u borbi za minutažu nego što se to činilo do "prekjučer".

Merino je bio jedan od ključnih igrača Real Sociedada, za koji je potpisao još 2018. dolaskom iz Newcastlea. Dvije godine kasnije osvojit će Kup kralja, no kruna karijere stigla je ovog ljeta - Merino je sa Španjolcima uzeo europsko zlato, a pritom pogotkom u produžecima (199. minuta) zabio za 2:1 protiv Nijemaca u četvrtfinalu turnira.

Linker
05. rujan 2024 11:10