Kylian Mbappe

 HERVIO JEAN-MARIE Kmsp Via Afp
TRANSFER SAGA

PSG je u očaju. Mbappé ih drži u šaci, pristali su na sve što je tražio, sada ne mogu naći izlaz

Francuski nogometaš želi dobiti bonus od 150 milijuna eura
Piše: SNObjavljeno: 19. srpanj 2023. 07:02

Nekoliko se pravih trakavica odvija ovog ljeta u nogometnom svijetu, a jedna od najvećih svakako je ona oko Kyliana Mbappéa. Francuski napadač nije produžio ugovor s PSG-om, ali još se nije ostvario ni njegov transfer u Real ili neki drugi klub, a pripreme Parižana su pred vratima.

Sljedećeg ponedjeljka Mbappé bi se trebao pojaviti u trening kampu PSG-a, a bit će zanimljivo vidjeti kako će se klub ponašati prema njemu. Naime, on je istaknuo kako neće produžiti ugovor koji mu vrijedi do ljeta sljedeće godine, ali da ovaj aktualni ima namjeru odraditi do kraja. Čelnici pariškog kluba su u javnosti postavili ultimatum po kojem on treba produžiti ugovor ili će biti transferiran, ali u tom ultimatumu oni nemaju nikakav adut u svojim rukama.

Kako donosi španjolska Marca, PSG jednostavno ne može natjerati Mbappéa da ovog ljeta napusti klub ako on to ne želi. Iako je to jasno aktualnim pravilnicima, Marca je dobila službenu potvrdu od FIFA-e da klub ne može transferirati igrača u klub u koji on ne želi otići. Dakle, opcija koja u razmjenama u NBA ligi funkcionira, u nogometu ne može.

Dapače, po FIFA-inom pravilniku zbog eventualne takve ideje PSG bi snosio posljedice. Naime, ako bi Parižani pravili pritisak na Mbappéa da napusti klub, nogometaš bi mogao dobiti raskid ugovora u svoju korist.

U cijeloj priči Real je jako oprezan te iz Madrida ne komentiraju previše Mbappéov status da se i oni ne bi ogriješili o FIFA-ina pravila. Igra se oprezna partija šaha u kojoj će na kraju pobjednik biti nogometaš. On jednostavno želi dobiti bonus od 150 milijuna eura koji će dobiti ako ostane u PSG-u do kraja aktualnog ugovora. Nasser Al-Khelaifi je pristao na sve uvjete kada ga je dovodio iz Monaca. Sada očajnički želi dobiti dio uloženog, ali nema niti jednog aduta u rukama. Mbappé čvrsto čuva ključeve svoje budućnosti.

Linker
13. svibanj 2024 01:38