LLUIS GENE Afp
NA VRHU POPISA

Pusta želja poput Brozovića ili realnost? Laporta baca ‘bombe‘, a evo tko bi morao otići u slučaju velikog posla

Netko od igrača s aktualnog platnog popisa morati otići kako bi se napravilo mjesta za nova lica
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 19. srpanj 2023. 16:40

Još jedna pusta želja poput Marcela Brozovića ili realna mogućnost? Vrijeme će pokazati, iako se u ovom trenutku dolazak Bernarda Silve iz Manchester Cityja u Barcelonu više doima kao nemoguća misija s obzirom na velike financijske probleme katalonskog velikana.

Ipak, predsjednik Joan Laporta ne odustaje od bacanja ‘bombi‘ navijačkom puku. Njegova je najnovija izjava vezana uz portugalskog ofenzivca, ustvrdio je kako bi ga ‘želio dovesti u Barcelonu‘.

image
LLUIS GENE Afp

Želje su jedno, a realnost možda ipak malo drugačija. Silva je važan kotačić u moćnom stroju Pepa Guardiole, dosad je za Manchester City odigrao 306 utakmica u svim natjecanjima, uz 55 pogodaka i 59 asistencija, a ugovor mu traje još godinu dana.

Čak i kad bi ga Građani pustili, teško da bi Barcelona mogla konkurirati platežnoj moći financijski solventnijih klubova iz Saudijske Arabije, ili pak Paris Saint-Germainu koji pliva u katarskim petrodolarima.

image

Bernardo Silva

DOMENIC AQUILINA Nurphoto Via Afp

Iz Barcelone pak stiže vijest da je njeno vodstvo uvjereno da će moći registrirati sve novopridošle igrače uoči prvenstvene premijere s Getafeom koja je na rasporedu 13. kolovoza.

Financijske poteškoće i stroga pravila La Lige stvarali su katalonskom ponosu velike probleme u prošloj sezoni, kad na ljeto nisu mogli registrirati Julesa Koundéa, a bilo je i problema s produljenjem ugovora Ronalda Arauja i Gavija.

Međutim, sad je Barcina vrhuška uvjerena da će sve biti u redu s novim pojačanjima i da će Ilkay Gündogan, Inigo Martinez i Oriol Romeu biti na raspolaganju treneru Xaviju Hernandezu od samog početka prvenstva. Mladi brazilski napadač Vitor Roque trebao bi se priključiti tek sljedeće godine.

Što se tiče dovođenja beka i veznjaka, a to su Xavijeve želje, prvo će netko od igrača s aktualnog platnog popisa morati otići kako bi se napravilo mjesta za nova lica.

U ovom trenutku su Franck Kessié i Clement Lenglet najbliže izlaznim vratima, dok bi u slučaju dovođenja Silve morao otići netko od igrača s velikim ugovorima kao što su Frenkie de Jong, Raphinha ili Ferran Torres.

Linker
28. travanj 2024 05:47