Ivan Rakitić

 Joaquin Corchero/zuma Press/profimedia
NOVA STRANICA

Rakitić otkrio zašto je prihvatio zov pustinje pa poručio: ‘Odabrao sam ovaj broj kao simbol predanosti‘

Na novoj destinaciji dogvorio je uvjete kakve u Europi ne bi ni približno mogao dobiti
Piše: Vito TomasObjavljeno: 02. veljača 2024. 21:58

Ivan Rakitić u suzama je napustio Sevillu, no njegova tuga nije dugo trajala sudeći po izjavama po dolasku u novi klub. Bivši Vatreni potpisom za saudijski Al Shabab postao je najplaćeniji igrač kluba s godišnjom plaćom od nešto više od 15 milijuna eura, prestigavši tako Yannicka Carassca koji u klubu zarađuje 13 milijuna eura godišnje.

Jasno, bivši Vatreni na novoj je destinaciji dogovorio uvjete kakve u Europi ne bi ni približno mogao dobiti. Poklopilo se, naravno, da je Rakitić u posljednje vrijeme ispao i iz planova trenera Quiquea Sáncheza Floresa, a ovakva prilika došla mu je ‘kao naručena‘.

Rakitić je izjavama na predstavljanju otkrio razloge zbog kojih je odlučio prihvatiti pustinjski poziv.

- Izabrao sam Al Shabab nakon što sam čitao o klupskoj povijesti. Vjerujem da je vrijeme za novi i veliki izazov s Al Shababom - započeo je hrvatski veznjak, pa izjavama o odabiru broja potpuno izašao iz okvira realnosti.

- Moji omiljeni brojevi su sedam i deset, ali nakon što sam saznao više o Al Shababu i projektu Vizija Saudijske Arabije 2030 uzeo sam broj 30 - rekao je 35-godišnji Rakitić pa nastavio:

- To je simbol moje predanosti da podržim Kraljevinu Saudijske Arabije u ciljevima i aspiracijama za budućnost.

Al Shabab je klub osnovan 1947., no do prije dvije godine, kao i većina saudijskih klubova, bili su potpuno anonimni.

Rakitić će za sami potpis dobiti pet milijuna eura, a ne bi začudilo ni da sjedne još pokoji milijunčić za ovakve hvalospjevne izjave. Već je od prije poznato da zvijezde poput Neymara u Saudijskoj Arabiji dobivaju enormne novčane iznose za svako promoviranje države putem društvenih mreža, stoga je Raketa ovim konstatacijama zasigurno prirastao srcu državnim vlastima.

Linker
26. travanj 2024 06:55