NEAL SIMPSON/SPORTSPHOTO/APL/MARY EVANS PICTURE LIBRARY/PROFIMEDIA
NOVA META MADRIĐANA

Real Madrid ima novu veliku želju. Pérez krenuo po igrača od 130 milijuna eura

Španjolci pišu da Kraljevski klub priprema teren za dolazak Rodrija
Piše: SNObjavljeno: 04. rujan 2024. 17:22

Iako je sezona 2024./25. tek krenula, u Madridu, prema navodima AS-a, već pripremaju mete za nadolazeći ljetni transfer mercato. Španjolska tiskovina navodi kako je izvjesno da će Alphonso Davies po isteku ugovora s Bayernom potpisati za Kraljevski klub, no neće to biti jedino pojačanje, niti glavna meta na koju u Madridu ciljaju.

"Velika riba" i takozvani "veliki san" za Florentina Pereza i sportski sektor Madriđana je ponajbolji veznjak svijeta - Rodrigo Hernandez iz Manchester Cityja. MVP ljetnog Eura u Njemačkoj je glavna meta za Bijele, u njemu vide profil igrača koji može stabilno držati veznu liniju, ali istovremeno i nadomjestiti neke kvalitete koje je posjedovao Toni Kroos, u slučaju kada Real ima loptu.

Rodri ima 28 godina, pa bi na Bernabéu stigao s 29, isto koliko je Zidane imao kada je potpisao za Madrid 2001. godine, uspoređuju Španjolci. Rodri ima ugovor s Cityjem do 2027., ali Građani nisu za sada uspjeli dogovoriti produljenje.

Rodrijev menadžer, Pablo Barquero, koji ima dobar odnos s hijerarhijom Reala, nedavno je primio pozive iz Cityja za eventualno produljenje i nije isključeno da Španjolac na kraju izabere tu opciju, i dođe u isti platni razred s Erlingom Haalandom, najplaćenijim igračem kluba. S druge strane, također se navodi da bi Rodri mogao biti u "velikom iskušenju, zbog činjenice da je rođeni Madriđanin". Prema navodima, Kraljevski klub je jedini kojeg bi Rodri potencijalno prešao iz Manchester Cityja.

Dakle, ostanak u Manchesteru ili povratak u Madrid, treća opcija ne postoji. Transfermarkt kaže da je Rodri trenutno vrijedan 130 milijuna eura, a prema navodima, cijela operacija njegovo odlaska vrtjela bi se oko te cifre...

Linker
05. rujan 2024 10:33