Erling Haaland

 JAVIER SORIANO/Afp
ŽIVOT NAKON BENZEME

Real nema namjeru čekati Haalanda: Ovog ljeta kreće po jednog od najboljih napadača svijeta

Prema tvrdnjama španjolskih medija napravljen je prvi konkretan korak prema dovođenju sjajnog napadača
Piše: Gradimir ĐukarićObjavljeno: 16. svibanj 2023. 07:23

Na Santiago Bernabeuu naveliko razmišljaju o nasljedniku Karima Benzeme. Zlatnu kopačku svjetskog nogometa stižu godine - za koji mjesec će proslaviti 36 - ali i ozljede zbog kojih ne može zadržati kontinuitet.

Nije tajna, u Realu žele potpisati Erlinga Haalanda, koji je ove sezone bio u senzacionalnoj formi za Manchester City i čiji su potpis planirali napasti u ljeto 2024., međutim pitanje je mogu li do tada čekati jer klasni napadač treba im za iduću sezonu.

Zbog toga su se okrenuli novoj meti, a prema tvrdnjama španjolskih medija napravljen je prvi konkretan korak prema dovođenju Victora Osimhena.

Nigerijac je aktualnu sezonu odigrao u velikom stilu, za Napoli je u svim natjecanjima zabio 28 golova, a posljedično mu je i vrijednost na tržištu gotovo udvostručena u odnosu na prije godinu dana. Navodno su čelnici Reala već ispipali "puls" nigerijskog nogometaša i sastali se s njegovim predstavnicima.

image

Victor Osimhen

GABRIEL BOUYS/Afp

Osimhen će, naime, idućeg ljeta biti vruća roba na nogometnom tržištu, Manchester United i Chelsea također su u igri zbog čega će Real morati brzo djelovati. I cijena će, naravno, zbog silnog interesa biti paprena, ali još uvijek bitno manja u odnosu na iznos koji bi morali iskrcati za Haalanda. Pretpostavlja se kako će Napoli tražiti između 100 i 140 milijuna eura.

Linker
19. travanj 2024 22:10