Alberto Gardin/imago Sportfotodienst/profimedia
PLAN ZA 2024.

Real odlučio kome će dodijeliti Modrićevu ‘desetku‘? Nova informacija sugerira da se bliži rastanak

Hrvatskom kapetanu ugovor istječe u lipnju sljedeće godine, baš kao i Mbappéu s PSG-om
Piše: Ivan AlaupovićObjavljeno: 04. studeni 2023. 16:13

Bogati ugovor po kojem Kylian Mbappé u glavnom gradu Francuske godišnje zarađuje 72 milijuna eura, bliži se svom kraju. Naime, suradnja mu s PSG-om ističe na ljeto 2024., a kako mnogi mediji još od ranije nagađaju, francuska zvijezda ne planira potpisati novi ugovor s Parižanima već se nada dugo očekivanom prelasku u Real Madrid.

Iako još ništa nije službeno, i Kraljevski klub ne može ući u pregovore s Mbappéom oko ljetnog ugovora sve do siječnja 2024., ovotjedna izvješća iz Španjolske sugeriraju da se nešto veliko sprema.

Španjolski El Chiringuito čak je otišao toliko daleko da tvrdi kako su Los Blancosi odabrali koji će broj Mbappé nositi na dresu i prije nego li Francuz stigne na Santiago Bernabeu. Radi se o broju 10 koji trenutno pripada klupskoj legendi Luki Modriću čiji ugovor ističe 2024. godine, baš kad i Mbappéu.

Mbappé u PSG-u nosi dres s brojem 7, koji u Real Madridu zauzima Vinicius Junior, a on je nedavno potpisao produljenje ugovora. Desetka je Mbappéov izbor u francuskoj reprezentaciji. Ranije u svojoj karijeri, nosio je broj 29 tijekom svog boravka u Monaco i prvog dolaska u PSG, ali La Liga ne dopušta da nogometaši iz prve momčadi nose brojeve veće od 25.

Ferenc Puskás, James Rodriguez, Mesut Özil, Luis Figo, Michael Laudrup i Wesley Sneijder samo su neke od zvijezda koje su nosile broj 10 u Real Madridu prije nego li je došao u ruke Luke Modrića. Hoće li ga od iduće sezone proslijediti Francuzu?

Linker
19. svibanj 2024 18:44