TOM WELLER Dpa Picture-alliance Via Afp
TRANSFER SVE IZVJESNIJI

Real pregovara s još jednom zvijezdom iz Bundeslige, Bayern odredio cijenu od 50 milijuna eura

Agent Alphonsa Daviesa posljednjih tjedana vodi intenzivne razgovore s čelnicima madridskog kluba
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 04. studeni 2023. 10:01

Već neko vrijeme traje vrlo ozbiljan interes Real Madrida za Alphonsa Daviesa. Pozicija lijevog beka u posljednje je vrijeme dosta problematična u kraljevskome klubu, a dovođenjem kanadskog reprezentativca bila bi riješena na dulje vrijeme.

Daviesov agent Nedal Househ posljednjih je tjedana intenzivirao razgovore s vodstvom kraljevskoga kluba, a španjolski As piše kako bi 23-godišnji kanadski reprezentativac rođen u izbjegličkom kampu u Gani mogao već na ljeto 2024. godine postati članom Reala.

Bavarci su u nekoliko navrata pokušali produljiti aktualni ugovor s Daviesom koji traje do 2025. godine, no sva su se nastojanja dosad pokazala neuspješnima.

Zbog toga je u München ljetos stigao Raphael Guerreiro iz Borussije Dortmund. Portugalac je nakon isteka sedmogodišnjeg ugovora potpisao za Bayern do 2026. godine, no dosad se nije previše naigrao zbog ozljede.

Prema informaciji koju je objavio dobro informirani Sport Bild, Bayern je već odredio cijenu od 50 milijuna eura te je voljan pregovarati kako mu Davies u ljeto 2025. ne bi otišao bez odštete.

U Realu zasad nisu voljni platiti toliko, ali su spremni za pregovore, a postavljanje početne cijene smatraju dobrim znakom.

Real, međutim, nije jedini zainteresiran za hitrog Kanađanina koji u reprezentaciji ima ofenzivniju ulogu. Na Daviesa su oko bacili, između ostalih, i Manchester City i Chelsea, no u Madridu vjeruju da imaju dovoljno argumenata kako bi igrača privoljeli na dolazak na Bernabeu.

Nije nevažno što je Daviesov agent neskriveni obožavatelj Reala te je javno kazao kako je ponosan što se španjolski velikan zanima za njegovog igrača kojeg zastupa od samih početaka. Househ je zapravo i više od agenta, on je obiteljski prijatelj Daviesovih i taj detalj je također važan u cijeloj priči.

Davies i velški reprezentativac Nico Williams ostvarili su drugu najveću brzinu na nedavnom Svjetskom prvenstvu u Kataru (35,6 km na sat), brži od njih bio je samo Ganac Sulemana (35,7 km na sat).

Linker
28. travanj 2024 06:58