Andrew Robertson u društvu Mohameda Salaha i Ibrahima Konatea

 PAUL GREENWOOD/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA Paul Greenwood/shutterstock Editorial/profimedia
ZOV LIGE PRVAKA

Real u lovu na pojačanja za 50 milijuna eura želi dovesti važnog igrača Kloppovog Liverpoola

Na Santiago Bernabeu su ovu poziciju označili jednom od ključnih ovog ljeta
Piše: SNObjavljeno: 24. svibanj 2023. 09:39

Polufinale Lige prvaka i borba za drugo mjesto u španjolskom prvenstvu nije nešto što zadovoljava ambicije Real Madrida pa je sigurno kako će ‘Kraljevski klub‘ ovog ljeta potražiti nekoliko pojačanja kako bi sljedeće godine osvojili najmanje jedan od ova dva trofeja.

Jedna od pozicija na kojoj Real želi dovesti neko pojačanje je ona lijevog bočnog. Na Santiago Bernabeu su se nadali kako će Ferland Mendy biti trajno rješenje na toj poziciji. ali to se nije pokazalo takvim. Francuski nogometaš je u Real došao u ljeto 2019. za 48 milijuna eura, ali zbog brojnih ozljeda je propustio brojne utakmice pa je u posljednje vrijeme Carlo Ancelotti na poziciji lijevog bočnog koristio Eduarda Camavingu. To ne može biti trajno rješenje.

Real je želio dovesti Alphonsa Daviesa, ali su iz Bayerna dobili ponudu kako Kanađanin nije dostupan pa su se u Madridu okrenuli novoj meti, a on je Andrew Robertson. Kapetan škotske reprezentacije neizostavan je član udarne postave Liverpoola i ima važeći ugovor do ljeta 2026. godine te nikada nije nagovijestio da bi želio napustiti Anfield. No, u Realu se nadaju kako će ga zov Lige prvaka i pad u rezultatima Liverpoola natjerati da promjeni mišljenje. Naime, momčad Jurgena Kloppa će vrlo vjerojatno propustiti elitno europsko natjecanje sljedeće godine jer kolo prije kraja Premiershipa kasne tri boda za Manchester Unitedom.

Robertson je u Liverpool stigao u ljeto 2017. iz Hulla za 9 milijuna eura. U Kloppovom sustavu postao je važan dio igre momčadi s Anfielda te je tako došao do statusa kapetana škotske reprezentacije za koju je odigrao 60 utakmica i postigao 3 gola. Transfermarkt ga trenutno procjenjuje na 48 milijuna eura, a njegov dolazak Real ne bi koštao manje od 50 milijuna.

Linker
27. travanj 2024 00:28