Carlo Ancelotti i Luka Modrić

 DAISUKE NAKASHIMA/AFLO/PROFIMEDIA Daisuke Nakashima/aflo/profimedia
NASTAVAK SURADNJE?

Real želi zadržati arhitekta moćnog stroja? Ovime će svi biti oduševljeni, evo što je pripremila uprava

Nije još poznato radi li se o strukturiranom ugovoru koji bi garantirao samo prvu godinu ili ne
Piše: Tomislav DragobratovićObjavljeno: 17. studeni 2023. 20:59

"Ostat ću ovdje sve dok mi Real Madrid dopusti da ostanem", riječi su kojima je trener Carlo Ancelotti odgovarao na novinarske upite u travnju u vezi njegove budućnosti na klupi Kraljevskog kluba. Nije tajna kako se Ancelotti i Real godinama vole, i koliko se Talijan pokazao kao ‘savršen fit‘, za novu generaciju mladih zvijezda, nošenih iskustvom 64-godišnjeg stručnjaka.

Mlade zvijezde poput Bellinghama, Camavinge, Rodryga, Viniciusa, Tchouaménija i ostalih vide u njemu čovjeka koji je perfektan ključ za razvoj njihovih mladih karijera, kombiniranih s iskustvom koje veterani poput Luke Modrića i Tonija Kroosa, uz smanjenju minutažu, mogu pružiti. Ako je vjerovati navodima madridskog Releva, slično razmišlja i uprava Kraljevskog kluba, koja trenutno razmatra produljiti ugovor talijanskom stručnjaku, a govori se produljenju koje bi trebalo trajati dvije godine, do ljeta 2025. godine.

Nije još poznato radi li se o strukturiranom ugovoru koji bi garantirao samo prvu godinu, dok bi za drugu postajala opcija produljenja, ili je u pitanju jednostavno garantirano dvogodišnje produljenje. Poznato je kako je za Ancelottija već dugo zagrijana reprezentacija Brazila, koja ima cilj potpisati Talijana kada istekne njegov ugovor s Realom, u lipnju ove godine. Poznato je i kako je Ancelotti polaskan ponudom, ali kao što je i sam rekao, za sada do nikakvog dogovora još nije došlo.

Ancelotti je na klupi Reala do sada vodio 253 utakmice, i ono što će zauvijek ostati njegovim navijačima u srcu je činjenica da je osvojio famoznu ‘La Decimu‘. Osim Talijana, kao glavni kandidat za madridsku klupu nameće se ime Xabija Alonsa, koji uživa u fantastičnoj premijernoj sezoni na klupi Bayer Leverkusena, s kojim se nalazi na prvom mjestu Bundeslige s dva boda više od Bayerna.

Linker
10. svibanj 2024 23:00