DAX IMAGES/NURPHOTO/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA Dax Images/nurphoto/shutterstock Editorial/profimedia
ZATIŠJE PRED BURU

Realov miran prijelazni rok nagovještava veliku operaciju u budućnosti, meta broj jedan već je na radaru

Svi ovi potezi daju nagovijestiti da se u skoroj budućnosti ponovno sprema operacija Mbappe
Piše: Tomislav DragobratovićObjavljeno: 02. rujan 2023. 19:55

Real Madrid je završio za svoje standarde poprilično miran prijelazni rok. Sav bitan posao riješen je već u ranoj fazi otvaranja mercata, kada su Madriđani osigurali potpis engleskog reprezentativca Judea Bellinghama, koji se pridružio za cifru od 103 milijuna eura, a ostatak prinova Los Blancosi su dovodili po potrebi, kada se ukazala dobra prilika, ili u slučaju ozljede Courtoisa, kada je to bilo nužno.

Prema pisanju Marce, u klubu su i više nego zadovoljni s odrađenim poslom. Bellingham je bio prioritet, tako da je glavni cilj ostvaren. Osim njega, klub nije imao namjeru ići u veliki remont svlačionice, neovisno o tome što su mediji pisali u to vrijeme. Jedna od jačih priča bila je ona u vezi još jednog Engleza, Harryja Kanea, koji je ‘isplivao‘ kao glavna meta u medijima nakon iznenađujućeg odlaska Karima Benzeme u Saudijsku Arabiju, na kojeg je Real računao za još jednu sezonu.

Transfer Kanea u niti jednom trenutku nije bio blizu, a u klubu su vrlo rano procijenili da njegove godine (30), visoka cifra od preko 100 milijuna eura i gnjavaža koja dolazi u pregovorima s čelnikom Tottenhama Danielom Levyjem nije vrijedna truda. U klub je stigao španjolski reprezentativac Joselu, na posudbu uz mogućnost otkupa ugovora.

Osim njega, iz Milana je s posudbe vraćen Brahim Diaz, lijevi bek Fran Garcia također se vratio u bivši klub, dok je transfer mladog talentiranog turskog veznjaka Arde Gülera za 20 milijuna eura viđen kao ‘prilika koja se ne propušta‘. Kepa Arrizabalaga je jedina preostala prinova, on je također stigao na posudbu kao zamjena za ozlijeđenog Thibauta Courtoisa.

Svi ovi potezi daju nagovijestiti da se u skoroj budućnosti ponovno sprema operacija Mbappé. Madriđani su odlučili zaobići bilo kakvu transfer sagu s Francuzom ovog ljeta, pa tako nisu u niti jednom trenutku pokušali pričati s PSG-om. Cilj je postao jasan, Mbappé se može pridružiti samo kao slobodan igrač. U klubu smatraju da Francuz neće produljiti ugovor s Parižanima, pa tako gledaju na mjesec siječanj, kada se otvara zimski prijelazni rok, a Mbappe kao igrač sa šest mjeseci preostalog ugovora ima mogućnost razgovarati s drugim klubovima. Tada će Real nastupiti na scenu, i time uštedjeti popriličnu cifru, s obzirom na to da su procijenili kako bi ovoljetna operacija za Mbappéa, kada se uključi transfer odšteta, plaća i bonusi, iznosila oko 400 milijuna eura.

Trener Carlo Ancelotti imao je želju za jednom pravom ‘devetkom‘ već ovog ljeta, ali se uspio prilagoditi promjenom formacije na takozvani ‘romb‘, koji u fokus stavlja duboku veznu liniju u kojoj Madriđani imaju puno svjetskih klasa.

Linker
19. svibanj 2024 08:55