Emin Hasić

 CHRISTOFFER BORG MATTISSON/BILDBYRAN PHOTO AGENCY/PROFIMEDIA Christoffer Borg Mattisson/bildbyran Photo Agency/profimedia
PROŠAO I ITALIJU

Reprezentativac stigao na Opus Arenu: Bio je velika želja i u susjedstvu, ali gorostas je izabrao Osijek

Bijelo-plavi su potpisali Emina Hasića, sedmog igrača ovoga ljeta
Piše: Gradimir ĐukarićObjavljeno: 13. kolovoz 2024. 13:26

Osijek je potpisao U21 reprezentativca Švedske, 191 centimetara visokog braniča Emina Hasića iz Värnama.

Hasić je ove sezone odigrao 11 od 17 utakmica švedskog prvenstva, od čega je njih sedam počeo od prve minute. Doduše, posljednjem prvenstvenom kolu igranom prošlog vikenda i gostujućem 0:0 remiju kod Göteborga nije sudjelovao jer je već bio u Osijeku gdje je završavao posljednje detalje transfera, a stigao je s tribina Opus Arene odgledati nove suigrače u derbiju protiv Dinama.

Standardni je član mlađih selekcija Švedske, a ljetos je sudjelovao u 5:2 pobjedi protiv U21 reprezentacije Hrvatske za koju su igrali njegovi novi suigrači Bukvić, Kolić, Soldo, Cvijanović i Matković. U igru je Hasić ušao u 77. minuti nakon što je nekoliko dana ranije odigrao svih 90 minuta protiv Engleske. Emin Hasić ima iskustva rada s trenerom bijelo-plavih Federicom Coppitellijem, a dojam kojeg je ostavio na talijanskog stručnjaka izvjesno je i presudio u njegovom angažmanu na Opus Areni. Dvije je godine, naime, bio član U19 momčadi Leccea, a u sezoni 2022./23. kada su osvojili Primaveru u nekoliko navrata je i bio kapetan te momčadi. U Lecce je, zanimljivo, doveden iz Häckena kao lijevi bek, no pod Coppitellijem se razvio u braniča.

Za Hasića je ovoga ljeta konkretan interes između ostalih pokazalo i Sarajevo. Klub kojeg danas vodi nekadašnji trener bijelo-plavih Zoran Zekić poslao je i konkretnu ponudu koja je, za razliku od Osijekove, odbijena. Švedski mediji špekuliraju kako su Bijelo-plavi obeštetili Värnamo s 400.000 eura uz bonuse koji bi taj transfer mogli udvostručiti. Dosegne li čitav posao u konačnici taj iznos to će biti drugi po iznosu najveći izlazni posao Värnama.

"A broj 33 je?", najavili su u srijedu ujutro objavom na društvenim mrežama s Opus Arene potpis novog igrača, uslijedio je potom kraći video, a nedugo potom i službeno predstavljanje.

- Fizički sam maksimalno spreman, dolazim iz punog treninga, a najčešće sam igrao na lijevom stoperu... Bio sam na utakmici s Dinamom. Stadion je prelijep, atmosfera je baš bila jako dobra i rado bih i ja igrao u takvom ambijentu. Momčad je mlada i potentna, vidim da je to sada identitet ovoga kluba, što mi se sviđa. Prvo se želim izboriti za mjesto u momčadi, snaći se što bolje u klubu i gradu i da općenito budem zadovoljan. Moje je trenirati, što prije ući u formu i ispuniti trenerove zahtjeve - poručio je mladi branič nakon što je s Bijelo-plavima potpisao trogodišnji ugovor.

Sa zahtjevima Federica Coppitellija je jako dobro upoznat, a njihova suradnja bila je trofejna.

- Radio sam godinu dana s Coppitellijem i iskustva su mi jako dobra jer smo tada osvojili talijansku Primaveru. Bilo bi jako lijepo da i u Osijeku nešto posebno napravimo - poručio je Hasić.

Sportski direktor bijelo-plavih Jose Boto otkrio je kako je mladi branič doveden doveden na trenerovu preporuku.

- Od početka smo gledali kako bismo pojačali našu obrambenu liniju. On je igrač kojega nam je trener preporučio jer ga jako dobro poznaje. Pogledao sam o komu je riječ i odmah mi se svidio. Sretan sam što nam se pridružio i što svoju karijeru nastavlja s nama, ovdje u Osijeku. Vrlo je kvalitetan igrač, a to govori i činjenica da je zaigrao za U-21 reprezentaciju Švedske gdje je konkurencija ogromna. On je i tamo jedan od najvažnijih igrača, a bio je to i u klubovima u kojima je igrao - kazao je Boto koji je nahvalio potencijal novog igrača.

- Potpisali smo trogodišnji ugovor s mladim igračem koji ima sve predispozicije razvijati se do još puno veće razine i nadamo se da će kod nas pokazati za što je sve sposoban - kazao je Boto.

Emin Hasić je sedmi, ali ne i posljednji igrač kojeg će Osijek potpisati ovoga ljeta nakon Marka Solde, Luke Jelenića, Pedra Lime, Nikole Čavline, Kemala Ademija i Ricuenija Kewala koji je posljednji među njima debitirao za Bijelo-plave, prošlog vikenda protiv Dinama. Napadač nakon odlaska, desni bočni i još jedan branič očekuju se na Opus Areni u danima koji slijede.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
13. kolovoz 2024 13:27