Marin Prekodravac

 MARKO JURINEC Cropix
VELIKO IZNENAĐENJE

Rezultat i transfer koji je mnoge šokirao: Šibenik odnio pobjedu i jednog od najvećih Osijekovih talenata

Osijek neće biti odmah obeštećen nego će sa Šibenikom po pola dijeliti iznos njegovog idućeg transfera
Piše: Gradimir ĐukarićObjavljeno: 05. kolovoz 2024. 13:37

Šibenčani su Opus Arenu napustili punih ruku. Nisu tri boda jedino s čime su otišli iz Osijeka, sa sobom su poveli i Marina Prekodravca (19). Mladi veznjak oprostio se uoči utakmice od dojučerašnjih suigrača i, kako smo već najavili, krenuo put Krešimirova grada gdje će potpisati ugovor za momčad sa Šubićevca.

"Marin Prekodravac više nije igrač NK Osijek. Marine, hvala ti na svemu i sretno u nastavku karijere", oglasili su se iz kluba na društvenim mrežama.

Osijek neće biti odmah obeštećen nego će sa Šibenikom po pola dijeliti iznos njegovog idućeg transfera. Status 19-godišnjeg veznjaka bitno se promijenio na gore u odnosu na prošlu sezonu u kojoj je debitirao za Bijelo-plave. Nakon što je lani odigrao 21 utakmicu (od čega ih je u 12 bio starter) ove sezone nije bio u nikakvim planovima što je bilo jasno još za vrijeme priprema. Ništa se nije promijenilo u njegovom statusu ni s početkom sezone, od tri utakmice koliko su ih Bijelo-plavi odigrali ove sezone u njih dvije se uopće niti nije našao u zapisniku.

A Marin Prekodravac neće biti i jedini "diplomac" iz Osijekove škole nogometa koji bi mogao napustiti Opus Arenu. Interes Atalante za Filipa Živkovića nije od jučer, traje još od početka godine. Predstavnici talijanskog kluba uživo su ga gledali za vrijeme zimskih priprema bijelo-plavih u utakmici protiv Kopra, a idućih dana taj bi interes trebao biti i konkretiziran. Bilo je Živkoviću tek 16 godina, pet mjeseci i 20 dana kada je debitirao za Bijelo-plave u siječnju 2023. Štoviše, seniorski debi imao je i prije juniorskog. Svega mjesec dana nakon debija zabio je i prvi, svoj jedini gol za najbolju momčad Osijeka u četvrtfinalu Kupa protiv Hajduka.

Do kraja te sezone skupio je 11 nastupa, više nego što čitave iduće. Iako je i dalje imao status prvotimca lani je tek sedam puta dobio priliku u HNL-u i odigrao ukupno svega 55 minuta!? U prosjeku, dakle, niti osam minuta po nastupu. U tri utakmice koliko je Osijek odigrao ove sezone nije dobio ni minutu na terenu. Pet mjeseci otkako je posljednji puta odigrao službenu utakmicu za Osijek (u 0:1 porazu od Varaždina) pred odlaskom je u Atalantu.

Prijelazni rok na Opus Areni, dakle, nije gotov iako je i prije početka priprema potpisano šest igrača. Bit će odlazaka - konkretno za Kristijana Fućka koji se ove sezone niti jednom nije našao u zapisniku postoji interes nekoliko klubova - ali i barem još dva dolaska.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
19. rujan 2024 00:09