Niko Janković

 DAMIR ŠKOMRLJ/Cropix
TRANSFERI NA RUJEVICI

Rijeka odbila milijune za talenta koji je nedavno kupljen od Dinama? Stiže novi veznjak iz inozemstva

Bijeli su prodali svega dva stožerna igrača iz prošle sezone i doveli nekoliko sjajnih pojedinaca
Piše: Siniša LončarObjavljeno: 06. rujan 2023. 09:48

Nogometaši Rijeke, nakon šest tjedana napornog ritma od čak dvije utakmice tjedno, napokon su dobili i nešto više odmora. Poslije utakmice s Varaždinom, posljednje u nizu tog teškog, europskog ritma, trener Sopić svojim je igračima da tri slobodna dana za - reset.

Sve ono što je bilo treba brzo zaboraviti, kako i posljednji neodlučeni rezultat protiv gostiju iz baroknog grada, koji su u pet minuta riječkog “blackouta” inkasirali dva gola, tako i čak pet europskih pobjeda (čak i UEFA službeno Rijeci na Rujevici piše pobjedu protiv Lillea), od šest utakmica, taj jedan, minimalni poraz u Francuskoj u konačnici je presudio da Rijeka na kraju ostane bez Europe, a posredno, i bez pogonskog “goriva” protiv Varaždinaca.

image

Niko Janković i Martin Baturina

RONALD GORŠIĆ/Cropix

Nije da igrači nisu htjeli, nije da nisu imali pregršt prilika, no pad koncentracije i pravovremeno raspoloženi gost u konačnici su rezultirali podjelom, odnosno prvim gubitkom maksimalnog broja bodova na Rujevici ove sezone.

Odlaskom nezadovoljnog Naisa Djouahre, koji nije ispunio očekivanja svojim dolaskom i koji do kraja ove sezone neće sigurno, a vrlo vjerojatno i više nikada neće obući bijeli dres, vrlo je vjerojatno i završen prijelazni rok Rijeke, barem kada su u pitanju odlasci nogometaša Rijeke.

Naravno, nije gotovo dok nije gotovo, na određenim istočnim tržištima još uvijek traje prijelazni rok i naravno da je mogući još neki odlazak od stožernih igrača Rijeke, no za neki takav rasplet mogućnosti se mjere u malim postotcima, u valjda u promilima se mjere neki aktualni medijski natpisi koji kazuju da bi neki igrač Rijeke mogao završiti u nekom drugom hrvatskom klubu.

Dolaskom Marka Pjace, kako je nedavno kazao i sportski direktor Rijeke Darko Raić Sudar, ipak nije spuštena “rampa” kada su u pitanju dolasci igrača, jasno je komunicirano kako su Bijeli u pregovorima s još najmanje jednim igračem, i to potentnim veznjakom iz inozemstva koji bi do kraja prijelaznog roka, odnosno do prekosutra, mogao završiti na Kvarneru.

Bez obzira na sve, Rijeka je pokazala da ove sezone misli itekako ozbiljno participirati u samom vrhu HNL-a, s obzirom na aktualne rezultate realno je očekivati, iako je sezona praktički tek počela, da bi borba na naslov prvaka mogla biti vrlo neizvjesna. Bijeli su prodali svega dva stožerna igrača iz prošle sezone (Frigan, Ampem) i doveli nekoliko sjajnih pojedinaca za kojih je već bilo, kako neslužbeno doznajemo, unosnih ponuda.

Predsjednik Mišković navodno je u startu odbio ponudu bugarskog Ludogoreca od nekoliko milijuna eura za Niku Jankovića, a slično se dogodilo i s višemilijunskom ponudom prema Franji Ivanoviću. Obojica će, uz ostatak momčadi, pokušati već u derbiju protiv Osijeka koji je na rasporedu nakon reprezentativne pauze, pokazati da ova Rijeka uistinu vrijedi, da ova silno potentna riječka mladost s dva, tri iskusna igrača (Dilaver, Mitrović, Pjaca) i vrhunskim vratarom te kapetanom Nediljkom Labrovićem, može svakome u ligi “pomrsiti” račune i biti ozbiljan takmac.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
11. rujan 2024 20:57