Trener Rijeke Sergej Jakirović

 ZELJKO HAJDINJAK Cropix
NESUĐENO POJAČANJE

Rijeka se rješava viška u svlačionici: Igrao je u najboljim europskim ligama, a danas odlazi s Rujevice

Trebao je postati veliko pojačanje Bijelih u veznom redu, ali nije se uspio nametnuti
Piše: Siniša LončarObjavljeno: 04. srpanj 2023. 12:04

Nogometaši Rijeke ušli su u drugi tjedan priprema u Kranjskoj Gori, a prema riječima trenera Jakirovića nakon odigranog susreta s Bravom, u kojem su riječki dečki slavili s 3:0, onaj najteži dio je – iza njih. Od jučer je Rijeka i napokon kompletna, kada je u pitanju igrački kadar na kojeg čelni čovjek riječke struke računa, tri U-21 reprezentativca (Frigan, Hodža, Galešić) još u nedjelju popodne pridružili su se momčadi, a već dan poslije krenuli su u trenažni proces nakon kratkog odmora po povratku iz Rumunjske s Europskog prvenstva U-21.
Kada je u pitanju kadar prekobrojnih igrača, odnosno, onih na koje Jakirović ne računa u sezoni koja već kuca na vrata, tijekom današnjeg dana Rijeka bi trebala dogovoriti još jedan sporazumni raskid ugovora i to s – Mariom Vrančićem.

Vrančić je u Rijeku stigao prošlog ljeta s otoka kao igrač s velikim međunarodnim iskustvom i igranjem u najboljim ligama svijeta (Premiership,Championship i Bundesliga), te je prema svemu trebao postati veliko pojačanje Bijelih u veznom redu. No, 34-godišnji igrač i nekadašnji reprezentativac BiH nije se uspio nametnuti niti kod jednog od tri trenera iz prvog dijela prošle sezone kao standardni prvotimac, pa je na kraju on, uz još nekolicinu igrača po dolasku novog, aktualnog stručnog stožera, označen kao prekobrojan, te je ubrzo nakon toga posuđen susjednom premijerligašu Sarajevu, čiji bi igrač sad i formalno trebao postati.

Kada su mlade snage u pitanju, već sada se zna da će se Orijentu, riječkom drugoligašu s one strane Rječine, pridružiti najmanje dva igrača Rijeke, koji su počeli pripreme na Rujevici, a nastavit će ih na Krimeji. Riječ je o Noelu Bodetiću, 19-godišnjem lijevom beku, te Dominiku Simčiću, 20-godišnjaku koji igra na poziciji lijevog krila. Njih dvojica u aktualnoj će sezoni tako imati dvojnu registraciju, Fausto Budicin će svakako moći računati na njih, baš kao i NK Rijeka, ako se ukaže potreba za time.

U fokusu zanimanja riječkog kluba iz drugog razreda, odnosno, kako se službeno zove Prva NL, još su dva imena koja su trenutačno na pripremama s prvom momčadi Rijeke – to su vratar Mislav Zadro i napadač Niko Gajzler. Zadro bi se tako, nakon dobre sezone u Orijentu ponovo mogao vratiti na Krimeju skupljati neophodno iskustvo dok bi Niko Gajzler tu imao svoje prve, prave seniorske minute gdje bi mogao napredovati i potvrditi veliki talent i znanje koje ima.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
30. travanj 2024 08:23