Sportimage/Alamy/Profimedia
LOV NA VRATARA MODRIH

Romano: Dinamo dobio tri ponude za Livakovića. Fiorentina nudi premalo, stigao odgovor konkurencije

Prvi golman hrvatske reprezentacije ima izlaznu klauzulu u iznosu od 10 milijuna eura
Piše: SNObjavljeno: 01. srpanj 2023. 14:50

Trakavica oko odlaska Dominika Livakovića iz Dinama se nastavlja. Najbolji hrvatski vratar bi ovog ljeta želio napustiti Zagreb i okušati se u nekoj novoj ligi, a zainteresiranih klubova ne nedostaje. Najčešće se Livakovića spominje u kontekstu odlaska u Španjolsku, Tursku i Italiju, a izgleda kako su klubovi iz tih zemalja poslali službene ponude u Maksimir.

Talijanski novinar Fabrizio Romano piše kako su Villarreal i Fenerbahçe poslali službene ponude Dinamu kako bi angažirali Livakovića. Romano ne piše o kojim se iznosima radi, ali ističe kako je Fiorentina već ranije ponudila 6 milijuna eura što su Modri odbili jer je taj iznos manji od onoga što se očekuje od Livakovićevog transfera.

I turski klub je već ranije slao ponudu u Zagreb u iznosu od 6 milijuna eura, ali i to je glatko odbijeno jer Dinamo traži okruglih 10 milijuna eura koliko iznosi klauzula u Livakovićevom ugovoru. Modri bi željeli Livakovića i dalje zadržati u klubu, ali s obzirom na to da je Vatrena ‘jedinica‘ prethodnih godina bio na izlaznim vratima i svejedno ostao u klubu, sada ima izlaznu klauzulu koju zainteresirani klubovi moraju ispuniti ako ga žele angažirati.

Inače, Livaković s Dinamom ima važeći ugovor do sljedećeg ljeta pa Modri riskiraju da tada ode bez odštete ako ga sada ne prodaju ili on ne potpiše novi ugovor.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
14. svibanj 2024 20:27