Roko Jurišić

 DAMIR KRAJAČ/Cropix
ZIMSKO POJAČANJE

S Gvardiolom i Šutalom izbacio Bayern, sad je na pragu potpisa za Osijek

Branič Roko Jurišić (22) iz slovenske Mure će se prema svemu sudeći zaputiti prema Opus areni
Piše: Darko DrmićObjavljeno: 31. prosinac 2023. 16:58

Roko Jurišić (22) trebao bi postati prvo pojačanje NK Osijeka u zimskom prijelaznom roku. Slovenski mediji prenijeli su vijest kako je lijevi bek pred povratkom u HNL, a da se nešto događa, sugerira i objavom na Instagramu Jurišićevog kondicijskog trenera Marina Bašića.

Jurišić dolazi iz slovenske NŠ Mure te je bivši član Dinamove juniorske ekipe u kojoj je, zajedno s Gvardiolom, Šutalom, Franjićem i Jankovićem, pobjedom protiv Bayerna došao do četvrtfinala juniorske Lige prvaka u 2020. Nosio je još dres Rijeke, Hrvatskog dragovoljca i SV Rieda.

Za Jurišića je postojao i interes Maribora, ali se očito odlučio za Osijek te bi trebao doći za simboličnu cifru budući da mu ugovor s Murom ističe na kraju sezone.

image

Roko Jurišić

Srđan Vrančić/Cropix

Na Opus Areni se nadaju da će Jurišić riješiti Osijekov problem na poziciji lijevog beka, nakon što ljetno pojačanje Oleksandr Drambaev nije oduševio svojim nastupima. Luka Zebec je na terenu u prvenstvu proveo samo 17 minuta, a Zoran Zekić na toj je poziciji koristio i Naila Omerovića te Domagoja Bukvića.

Linker
30. travanj 2024 02:20