ABDULHAMID HOSBAS Anadolu Agency Via Afp
STIGLA VELIKA VIJEST

Sada je službeno: Svjetska nogometna legenda otpala iz utrke, Nenad Bjelica preuzeo klub iz lige petice!

Nakon manje od dva mjeseca, zaboravio je na Trabzonspor i okrenuo se novom izazovu
Piše: Ivan AlaupovićObjavljeno: 26. studeni 2023. 13:39

Nakon što je pet godina proveo na klupi berlinskog Uniona i s klubom ispisao povijesne uspjehe, plasiravši ih po prvi put u grupnu fazu Lige prvaka, Ursu Fischeru presudila je serija loših rezultata zbog čega je došlo do prekida suradnje.

Marco Grote, privremeno je vodio momčad u subotnjem remiju kod Augsburga (1:1), ali berlinski će klub vrlo brzo dobiti novog stručnjaka, dobiti već danas.

Naime, iako se najprije pisalo da će kormilo Uniona preuzeti Raul Gonzalez, iz menadžerskih krugova bliskih Nenadu Bjelici doznali smo da je hrvatski trener izbor broj jedan, što se na koncu i ispostavilo.

Union Berlin i službeno je objavio početak suradnje s Bjelicom s kojim dolazi i njegov pomoćnik, Danijel Jumić.

image

Nenad Bjelica na potpisu ugovora

SCREENSHOT: UNION BERLIN Screenshot: Union Berlin

- U Nenadu Bjelici uspjeli smo privući iskusnog trenera koji je uspješno radio u raznim zemljama. On ima jasnu ideju kako želi voditi našu momčad i kakav bi nogomet trebali igrati; dajemo mu povjerenje sa zadatkom „Ponovo ih dovesti do uspjeha - rekao je Dirk Zingler, predsjednik Union Berlina na predstavljanju.

Fischer je Union Berlin vodio pet godina i od njega napravio hit-klub Bundeslige te izborio plasman u Ligu prvaka. Međutim, presudio mu je ovosezonski niz od devet poraza u Bundesligi i rano ispadanje iz Kupa, pa je klub iz Berlina, koji je prošle sezone bio četvrti, sada predzadnji sa samo sedam bodova iz 12 kola. U Ligi prvaka u skupini s Realom, Napolijem i Sportingom ima jedan osvojen bod u četiri kola.

Bjelica je nakon igračke karijere postao trener austrijskog Kärntena te bio u Lustenauu, Wolfsbergeru i bečkoj Austriji. Nakon rada u Italiji i Poljskoj, vratio se u Hrvatsku, gdje je dvaput osvojio prvenstvo i jednom Kup s Dinamom, a kasnije dvije godine bio trener Osijeka.

U Berlinu ga čeka i hrvatski reprezentativac Josip Juranović koji je kod Fischera pružao dobre partije.

Linker
01. svibanj 2024 10:42