FRANCK FIFE Afp
POSTIGNUT DOGOVOR

Sada je sve gotovo: Dani Olmo postaje novi igrač Barcelone! Evo koliko će zaraditi Dinamo

Španjolac je dogovorio sve s katalonskim gigantom, s kojim bi trebao potpisati ugovor do ljeta 2030.
Piše: SNObjavljeno: 06. kolovoz 2024. 15:23

Nema više nikakve dileme, Dani Olmo potpisat će za Barcelonu! Tako barem tvrdi Fabrizio Romano, a riječi talijanskog insajdera rijetko su se kada pokazale netočnima. Usmeni dogovor je postignut, a cijeli posao trebao bi iznositi 55 milijuna eura fiksne odštete plus sedam milijuna eura bonusa.

Olmo je još prije dogovorio sve uvjete s katalonskim gigantom, potpisat će ugovor do 2030. godine, a za dogovor između klubova ključan je bio današnji sastanak Barcinog sportskog direktora Deca i čelnika Leipziga. Sada je sve razriješeno po pitanju budućnosti najboljeg strijelca Eura, koji je svojim nastupima u Njemačkoj pobudio interes brojnih europskih velikana, ali koji je u konačnici na pameti imao samo jedan klub, onaj u kojem je napravio prve nogometne korake i sada imao želju vratiti se.

Situaciju oko Olmovog transfera budno prati i Dinamo, ‘drugi dom‘ 26-godišnjeg Španjolca. Olmo je na Maksimir stigao u ljeto 2014. upravo iz Barcelone, da bi ga Modri pet i pol godina kasnije prodali Leipzigu za 29 milijuna eura. Aktualni hrvatski prvak pritom je ugradio klauzulu po kojoj mu pripada 20 posto od zarade koju će njemački klub imati prilikom naknadne Olmove prodaje. Taj dan je došao, a ako računamo da će transfer iznositi 55 milijuna eura, zarada Leipziga u odnosu na odštetu Dinamu trebala bi iznositi 26 milijun eura, odnosno u Dinamovu blagajnu trebalo bi sjesti 20 posto, odnosno 5.2 milijuna eura.

Olmo je za Leipzig upisao 148 nastupa i pritom zabilježio učinak od 29 pogodaka i 34 asistencije. Ne vezano kojim ga putem odvede karijera, Olmić, kako ga u Maksimiru iz milja zovu, nikad nije krio svoju ljubav prema Hrvatskoj i Dinamu, klubu u kojem se izgradio kao igrač i postao reprezentativac Španjolske, s kojom se prije dvadesetak dana okrunio titulom europskih prvaka.

Linker
09. rujan 2024 10:51