Samir Toplak

 

 DAMIR KRAJAC Cropix
TRENERSKI ANGAŽMAN

Samir Toplak ima novi posao, preuzima klub sa zapada metropole: ‘Situacija nije bajna, ali nema nervoze‘

‘Ako ćemo imati simbiozu, ja smatram da ćemo doći gdje nam je mjesto, a to je vrh tablice‘
Piše: Ante ŠakićObjavljeno: 04. rujan 2024. 14:54

Nakon što su dodatno igrački kadar pojačali Ivanom Tomečakom i Ivorom Ribarom, uprava NK Rudeša riješila je i pitanje "kormilara" momčadi. Novi strateg ekipe sa zapada metropole je Samir Toplak. Iskusni strateg zamijenit će Davora Mladinu nakon tri poraza u isto toliko kola Prve nogometne lige.

- Situacija nije bajna, nula bodova na kontu nije bilo sigurno planirano, ali nema potrebe za nervozu, glave moraju ostati "uspravno gore". Tek je sve počelo, takve amplitude nisu nikakva nepoznanica u nogometu. Ja vjerujem u ovaj kadar i iz tog razloga sam tu. Imamo kvalitetu, što se moglo unatoč rezultatu vidjeti u prve tri utakmice ove sezone - rekao je 54 - godišnjak.

Relativno nova momčad radi podno tribine bl. Alojzija Stepinca. Treba naravno vremena za uigravanje, ali isto ističe brzo i radi same atmosfere bitno je što prije doći do pozitivnih rezultata.

- Ako ćemo imati simbiozu, ja smatram da ćemo doći gdje nam je mjesto, a to je vrh tablice. Ima dovoljno vremena, iako moramo brzo učiti, ideje se moraju provesti. To su samo detalji, ali detalji koji čine razliku. Ako uspijemo s tim "upijanjem" na vrijeme, jako brzo ćemo početi raditi razliku. Trebat će nam naravno i povratna informacija, mi smo ljudi s kojima se to može, zapravo - mora pričati. Tu ima dovoljno iskusnih igrača, ukoliko oni pokažu inicijativu da nas usmjere u neke stvari koje oni vide kao problematične, mislim da ćemo biti dobitna kombinacija.

Prvo kolo Rudeš nije iskoristio inicijativu u Vinkovcima, te je na kraju izgubio rezultatom 2:0 od Cibalije. Zatim je na njihovom terenu slavila Dubrava Tim Kabel pogotkom za 1:2 u drugoj minuti sudačke nadoknade. Posljednji je upisan minimalan poraz od Opatije na Kantridi.

- Igrači prije svega moraju uživati u ovome što rade. Bave se onime što najviše vole, za to su plaćeni, sve ostalo će doći, a rezultat je taj koji će instant dignuti atmosferu. Ponavljan, vremena imamo, neće odmah ulaziti u neke velike "dubine". Postupno ćemo se baviti svime.

Prvi asistent Toplaku je kao i ranije Branko Lađević. Dvojac je uigran i s poslom će krenuti odmah.

- Želim prije svega svakom igraču naravno zdravlje. Svaki od njih će imati priliku nametnuti se, nažalost ne možemo svi igrati, ali kvalitetna konkurencija je naravno dobrodošla i po zaslugama će biti minutaža. Svaki igrač je bitan, i starter i onaj na klupi, jaki smo koliko je jaka grupa kojom raspolažemo. Moj prvi asistent je Branko Lađević. Mi smo uigrana ekipa i znamo što radite, jednostavno nam morate vjerovati, sve ostalo ćemo riješiti na terenu i u svlačionici. Još jednom se moram zahvaliti upravi NK Rudeša, koja je pokazala veliku volju i želju da nas angažira.

Dobrodošlicu treneru su poželjeli predsjednik i direktor Rudeša, Josip Šimunić odnosno Stipe Čondrić.

- Moram izraziti zadovoljstvo s angažmanom ovako iskusnog trenera, koji je svoje znanje potvrdio više puta do sada. Imamo dobar, spreman kadar i vjerujemo da će novi "kormilar" izvući maksimum iz njega. Radujemo se nastavku sezone i vjerujemo kako ćemo u konačnici doći gdje nam je mjesto - a to je vrh tablice. Imamo predsjednika koji ima iskustvo igranja Bundeslige, a sada i trenera, što je velika stvar za naš klub - rekao je Čondrić.

- Prije svega puno hvala Samiru Toplaku, koji dolazi na trenersko mjesto našeg kluba. Ovo je velika stvar i mislim da bi s takvim vodstvom ovakvog kadra kojim raspolažemo, bi se trebali vratiti na vrh. Vremena imamo, ali moramo odmah početi raditi za boljitak svih - dodao je legendarni "Vatreni" Josip Šimunić.

Linker
05. rujan 2024 10:33