CARLO HERMANN Afp
BOMBA NA POMOLU

Saudijci dovode igrača za kojim luduje pola Europe: Cijeli posao mogao bi biti vrijedan oko 100 milijuna eura

Ostvari li se ovo, srušio bi se klupski rekord, a ulaganja tu vjerojatno ne bi stala
Piše: SNObjavljeno: 15. srpanj 2023. 22:15

Iako saudijski klubovi ulažu veliki novac u dolazak mnogih nogometnih zvijezda ovog ljeta, to ne znači da su tamošnji investitori odlučili prestati ulagati u Newcastle. Doduše, engleski prvoligaš je do sada praktično doveo samo Sandra Tonalija jer se 18-godišnji Yankuba Minteh još uvijek ne može smatrati pojačanjem, ali uskoro bi mogli dovesti još jednog jako skupog igrača.

Tonali je iz Milana došao za 64 milijuna eura, što je šesti najskuplji transfer u ovom prijelaznom roku, ali Newcastle bi se mogao probiti najmanje na treće mjesto liste najskupljih ovoljetnih pojačanja. Naime, saudijski medij WinWinAllSports piše kako Newcastle želi dovesti Hviču Kvaracheliju.

Gruzijski krilni napadač bio je jedan od najvažnijih igrača Napolija u prošlosezonskom pohodu na Scudetto, svojim je igrama privukao pažnju najvećih klubova, a Saudijci pišu kako je Newcastle za njega spreman ponuditi 95 milijuna eura. Ako bi ga Napoli prodao za taj iznos na njemu bi zaradio veliki novac jer je Kvarachelija prije samo jednu godinu stigao za 11,5 milijuna eura iz Dinamo Batumija.

Kvarachelija je u prošloj sezoni odigrao ukupno 43 utakmice za Napoli te u njima postigao 12 golova i imao 13 asistencija, a po Sofascore je s ocjenom 7,30 bio najbolji igrač talijanskog prvaka u Serie A. Samo je Hakan Çalhanoğlu u cijeloj Serie A bio bolje ocijenjen od njega, a turski nogometaš je imao prosjek od 7,31.

Ovaj veliki iznos sigurno bi mamio mnoge vlasnike klubova, ali Aurelio De Laurentiis je tvrd pregovarač što je pokazao kada je prije nekoliko dana izvjesio cijenu od 150 milijuna eura za Victora Osimhena. Ne vjerujemo da bi puno manje tražio za Kvaracheliju, posebno jer Gruzijac ima važeći ugovor s talijanskim klubom do ljeta 2027. godine.

Ako bi, pak, Newcastle uspio dovesti Kvaracheliju za 95 milijuna eura, ispred njega bi skuplji ovog ljeta bili samo Declan Rice (116,6 milijuna) te Jude Bellingham (103 milijuna). Taj bi iznos bio i klupski rekord jer je Newcastle za sada najviše platio Alexandera Isaka koji je prošlog ljeta došao za 70 milijuna eura.

Linker
11. svibanj 2024 14:24